Poligonkecske lesz Kecskemét új kabalája

Vissza a címlapra
Poligonkecske lesz Kecskemét új kabalája

Nagy valószínűséggel a keol.hu hírportál az első olyan vállalkozás Kecskeméten, amely használta a hírös város új arculatát és marketing szemléletét jelző, a mai elvárásoknak megfelelően kialakított poligonkecske kabalát. Olvasóink a keol.hu hírportál logója, illetve neve mellett láthatják mostantól a poligonkecskét, melyet ma, azaz 2018. július 12-én, csütörtökön mutatott be az újságíróknak Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. Nálunk pedig már csütörtökön délután fent volt, köszönhetően rugalmas és gyors grafikai és informatikai partnerünknek, a Raster Stúdiónak.

- Elsőként is azt szeretném leszögezni, hogy a város alapvető, hagyományos arculatán nem változtattunk - mondta a sajtótájékoztatón Kecskemét polgármestere. - Maradnak a szecessziós stílusok, valamint Kecskemét jelmondata, melyeket eddig használtunk. Ezek lesznek a jövőben is a város hivatalos marketing megjelenési eszközei. Ebből következően, ha valaki Kecskemét címerét, vagy nevét akarja használni valamilyen terméken, szolgáltatáson, vagy eszközön, ez továbbra is engedélyhez kötött.

A városvezetés ugyanakkor az elmúlt évek során érzékelte, hogy sok vállalkozás igényelte, hogy valamilyen módon Kecskeméttel tudjanak azonosulni. Ezért kezdtek el a várospolitikusok gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne kicsit modernebb eszközök alkalmazásával egy olyan arculatot kialakítani, melyet különböző tevékenységek, vállalkozások is jobban tudnak használni. Hiszen egyre inkább összefonódik a város neve, és az itt működő civil szervezetek, gazdasági társaságok működése.

- Egyre többen akarják büszkén viselni, hordani, és terjeszteni a város jó hírnevét - folytatta Szemereyné Pataki Klaudia. - Ezért kezdtük el átgondolni, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani, és milyen arculatot használjunk ehhez.

Így született meg a poligonkecske figura. Ami ötvözi a hagyományosat a modernitással. Egyértelmű volt ugyanis, hogy a „Kecskemét" névből a kecske szót használni kell. Hiszen ez egy adottsága a városnak, amit kár lenne nem kihasználni. Ezért volt az, hogy a dizájnerek bátran nyúltak a kecske figurához. A polgármester asszony hangsúlyozta, hogy nem kell szégyellnünk a kecskét, illetve a „kecskejárást", melyből Kecskemét neve származik. Ebből sikerült kihozni a poligon figurát, mely ágaskodó, feltörekvő kecskeként mutatja a város jelenlegi pozícióját is.

Az új figura színvilága Kecskemét címerének színeiből állt össze. Az új figura a dinamizmust, az erőt, a játékosságot, és a modern szellemiséget sugallja. Az arculatváltás során ugyanakkor az új kecskefigurához különböző üzenetek is társulnak. Így a klasszikus jelmondathoz a „sem magasság, sem mélység nem rettent" újak is kerültek. Többek között ezek: „Jövő. Menő. Kecskemét", „Család. Otthon, Kecskemét", „Város. Neked. Kecskemét", „Itt a helyed. Itt a jövőd. Kecskemét."

Kecskemét városvezetése azt szeretné, ha az így összeállított arculati kézikönyvet a Kecskemét vállalkozások használnák. Ennek meg van a jogi szabályozási háttere is. Elkészült egy megállapodás tervezet, melyet a gazdálkodó szervezet vezetője aláírja, és ezt követően használhatja Kecskemét új dizájnját.

- A város érdeke, hogy az új arculat terjedjen, beépüljön a köztudatba - hangsúlyozta a polgármester asszony. - Ezért az elkészült arculati kézikönyvet mintegy ajándékként adjuk az itt tevékenykedő gazdasági szereplőknek, civil szféra képviselőnek, akik akár termékeik, akár tevékenységük népszerűsítésére használhatják az új elemeket, ezzel egyidejűleg építve a kecskeméti brandet.

Augusztus végén a Hírös Héten már megjelenik az új kabalaállat, és több cég jelentkezett, hogy saját arculatához igazítva használni akarja a poligonkecskét.

A további részletek iránt a Kecskeméti Polgármesteri Hivatalban lehet majd érdeklődni.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése