Polcz Alaine Emlékérem kitüntetésben részesült Dr. Hódi Zsuzsanna

Vissza a címlapra
Polcz Alaine Emlékérem kitüntetésben részesült Dr. Hódi Zsuzsanna

Dr. Hódi Zsuzsanna főorvosnak, Polcz Alaine születése 100. évfordulóján, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület Polcz Alaine Emlékérem kitüntetést adományozott a hospice szellemiség meghonosítása és terjesztése érdekében végzett kitartó es fáradhatatlan munkája elismeréseként. Ez a hospice ellátás legmagasabb szakmai kitüntetése.

Dr. Hódi Zsuzsanna onkoradiológus, radiológus főorvos asszony négy évtizedig volt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház munkatársa, e mellett az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice szolgálat hospice orvosa.

Dr. Hódi Zsuzsanna Szegeden született, tanulmányait is szülővárosában folytatta, 1973-ban a Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban érettségizett, míg orvosi diplomáját 1980-ban a SZOTE Általános Orvosi Karán szerezte. 1985-ben radiológia, 1989-ben sugárterápia szakvizsgát tett. 1980 óta volt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház munkatársa. 1997-től az Onkoradiológiai Központ részlegvezetője volt, 2002-től a Rendelőintézet vezető főorvosa.

Az Onkoradiológiai Központ, illetve a közel 28 éve működő Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány alapitó tagja. Az alapítvány Kecskemét városában ezen kívül még 26 településen biztosítja a hospice ellátást. Szakmai kongresszusokon és hospice tanfolyamokon rendszeresen tartott előadásokat. A Magyar Onkológusok Társasága, a Magyar Klinikai Onkológusok Társasága és a Magyar Sugárterápiás Társaság tagja, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság és a Magyar Hospice-Palliatív Társaság vezetőségi tagja volt. Szakmai tevékenységéért több elismerést is kapott:

Egészségügyi Miniszteri Dicséret (2006), Kórházért Elismerő Oklevél (2006), Kecskemét Városért Egészségügyi Díj (2018)

Az egyesületben vezetőségi tagként is, de munkája során is rengeteget tett azért, hogy a hospice minél szélesebb körben ismertté és elérhetővé váljon a vidéki emberek számára is, illetve, hogy a daganatos betegek fájdalomcsillapítása az elérhető legjobb legyen.

Tudása, határozott, de vidám személyisége sokunk számára könnyítette meg a szakmai munkát és mutat példát ma is az elhivatottság, emberség és méltóság nyújtás mindennapi gyakorlatában.