Pirosba öltözött a Refi

Vissza a címlapra
Pirosba öltözött a Refi

Kecskemét - Ebben a tanévben már harmadik alkalommal csatlakozott a Kecskeméti Református Gimnázium a Szemünk Fénye Alapítvány által meghirdetett Öltözz Pirosba mozgalomhoz.

Hétfőn újra pirosba öltözött az iskola apraja-nagyja, és jókedvű adakozás keretében gyűltek a kétszázasok a gyűjtőperselybe. A jókedvhez hozzájárult az is, hogy a támogatókat egy-egy piros léggömbbel is megajándékozták a szervezők.

Az idei év új kezdeményezése, hogy miközben a gyűjtés a Pécsi Dóri Ház ápoltjai számára történt, s ezzel a beteg gyerekekről szólt, addig szeretettük volna, ha a mi egészséges tanulóink minél több figyelmet fordítanának a saját egészségükre - mondta hírportálunknak Krettné Bagi Márta szervezőtanár: - Ennek jegyében most előadókat is hívtunk.

A második órában dr. Kovács Nándor kardiológus előadását hallgathatták meg az érdeklődők a szívinfarktusról a zsúfolásig megtelt díszteremben.

Harmadik-negyedik órában pedig a gimnázium egykori tanulója, Kun Ágnes Anna, református lelkipásztor, operaénekes beszélt pályájáról, életéről, és nem utolsó sorban betegségéről. A hallgatóság nagy örömére Ágnes dalra is fakadt.

Az 5-6. órában Kiss Zsuzsanna tanárnő az érdeklődőknek bemutató foglalkozást tartott az 5 Ritmus mozgásmeditációs módszer kipróbálására.

A piros lufik elfogytak, a gyűjtés sikeres volt, az előadásokon szerzett tapasztalatokat vélhetően magukkal vitték a diákok, és hasznosítják majd az életük során.