Piarista Plébánia jubileum és Piarista Vacsora Kecskeméten

Vissza a címlapra
Piarista Plébánia jubileum és Piarista Vacsora Kecskeméten

Idén 38. alkalommal gyűltek össze egykori diákjaik a hagyományos őszi Piarista Vacsorára. A hosszú hétvége és a halottak napja közelsége ellenére idén is több mint ötszáz egykori diák látogatott vissza az iskolába, nagyon különböző évfolyamokból. Voltak tavaly érettségizettek is, a legidősebb pedig Busa Ferenc volt, aki 1954-ben érettségizett. Ő lett az est korelnöke, akit külön is köszöntöttek.

Idén a rendezvényhez kapcsolódott a Piarista Plébánia megalapításának 70. évfordulója, délután sokan részt vettek az öregdiákok közül is az ezen alkalomból rendezett konferencián és könyvbemutatón. Ahol a Kozicz János tanár úr által a plébánia történetéről íródott kötetét is bemutatták.

Az ezt követő program már a hagyományos volt, Bábel Balázs érsek úr mutatott be szentmisét számos szerzetes és egyházmegyés pappal koncelebrálva. A misét követte a Piaristák terén gróf Koháry István, az iskola alapítója szobrának és az iskolában a Gloria Victis szobornak a megkoszorúzása.

A díszteremben dr. Dömötör Lajos köszöntötte az egybegyűlteket a Diákszövetség részéről. Majd szintén köszöntőt mondott dr. Török Bernát, a Magyar Piarista Diákszövetség főtitkára, Labancz Zsolt tartományfőnök úr, aki szintén iskolánk diákja volt, Nagy Attila házfőnök úr, Görbe László plébános úr.

Ezt követően dr. Bábel Balázs érsek atya, szintén egykori diákunk tartott előadást nemrég megjelent könyve témájában, Mátyás király egyházpolitikájáról. Rövid igazgatói tájékoztató hangzott el az iskola elmúlt egy évéről és terveiről, majd kezdődhetett a vacsora.

A Magyar Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozata évről évre megszervezi e rendezvényt, ami élő kapcsolatot biztosít a gimnázium egykori diákjaival.

Mikulás Domonkos igazgató