Péter és a farkas a kecskeméti színházban

Vissza a címlapra
Péter és a farkas a kecskeméti színházban

Az évad második gyerekelőadásának bemutatója lesz 2020. január 15-én, szerdán a kecskeméti Katona József Színházban. Szergej Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus meséjét, a Péter és a farkast viszik színre Réczei Tamás rendezésében. (Fotók: Walter Péter)

Péter, aki az erdő szélén a nagypapájával él, nem lel a maga számára szórakozást hosszú ideje. Társa a házi kacsa és a fülemüle, mely rendszeresen berepül az udvarra énekelni. Nagypapája szigorúan megtiltotta, hogy az erdőbe kimerészkedjen, félti a farkastól és más veszélyektől. Péter mégis kimerészkedik a Fülemüle után, nem törődve a tiltással. Ám éppen erre ólálkodik a farkas...

Felsorolhatatlan az a sok feldolgozás, amelyet magáénak tudhat Szergej Prokofjev zenés mesejátéka. Természetesen maga a mese története is komoly jelentőséggel bír, de a zeneszerző másik célja az volt, hogy megtanítsa a gyerekeknek az egyes hangszerekre jellemző, egyedi hangzásokat. A mese szereplőit ezért egy-egy hangszer személyesíti meg: a kismadár témája fuvolán szól, a kacsáé oboán, a macskáé klarinéton, a nagyapóé fagotton, a farkasé három kürtön, Péteré pedig a vonósegyüttesen, míg a vadászok lövéseit az ütőhangszerek szólaltatják meg.

Bemutató: 2020. január 15. 15 óra

Galéria (8 kép)

Összes kép letöltése