Pénteken pirosba öltözött a Refi

Vissza a címlapra

Ebben a tanévben már hatodik alkalommal csatlakozott a Kecskeméti Református Gimnázium a Szemünk Fénye Alapítvány által meghirdetett Öltözz Pirosba mozgalomhoz.

Ennek a napnak a központi üzenete a Példabeszédek könyvéből így szól: Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet! (Péld.4:23) Azaz segíts, mert segíthetsz. Az elsődleges cél tehát a jótékonyság, adományok gyűjtése volt beteg gyerekeket ápoló intézmények számára. Ugyanígy a segítségnyújtás jegyében évek óta egyre több diák és dolgozó ad vért ezen a napon. Az idén minden eddiginél több tanuló jelentkezett véradásra.

A nap az évek során az iskolában a testi-lelki egészség napjává vált, aminek jegyében különböző előadásokat hallgathatnak, illetve tekinthetnek meg a jelentkezők a díszteremben. A mai nap előadói szorosan kötődnek az intézményhez, tanárként vagy diákként jártak ide évekig, s most visszatértek, hogy megmutassanak valamit abból, amit azóta csinálnak.

Fodorné Ablonczy Margit lelkipásztor-családterapeuta a női lélekről, a női szépségről, a női tudásról beszélgetett az érdeklődőkkel. Dr. Magyar Lóránt Gergely előadása lelkesítő perceket ígért az ember sötétebbik oldaláról, inspiráló komolytalansággal az igazságügyi orvosszakértő szemszögéből. Majd K. Szabó Csenger a tánc nyelvén beszélt az egészséges test és lélek viszonyáról. Az utolsó produkció a LivingRoom együttes fellépése volt, hiszen ők jól tudják, a középiskolás korosztály szívéhez a legbiztosabb út a zenén keresztül vezet. Mindeközben folyt a véradás, és ugyancsak már rendszeresen visszatérő vendégként Bendéné Tóth Annamária gyógytornász, mentálhigiéniás szakember találkozott, beszélgetett és tornázott az érdeklődőkkel.

ÖLTÖZZ PIROSBA 2018 - EZ VOLT A PROGRAM:
1-2 óra: Beszélgetés a női lélekről, a női szépségről, a női tudásról Vezette: Fodorné Ablonczy Margit lelkipásztor-családterapeuta
3 óra: A magyar Dr. Csont naplójából. Előadó: Dr. Magyar Lóránt Gergely igazságügyi orvosszakértő
4 óra: A tánc maga az élet. Táncol: K. Szabó Csenger táncművész
5 óra: Kirakat élet. Aki játszik: A LivingRoom
4-5 óra: Bendéné Tóth Annamária gyógytornász, mentálhigiéniás szakember találkozott az érdeklődőkkel.
Véradás (Csak 18 év felettiek!)