Országos Leo találkozó Kecskeméten

Vissza a címlapra

Szeptember 27-29 között Kecskeméten rendezték meg az Országos Leo Találkozót (OLT)), amit ez alkalommal a Kecskeméti Szent László Leo klub szervezett meg. Olyan 16-26 éves fiatalok szervezték és vettek részt ezen az eseményen, akik nem érzik tehernek szabadidejüket önkéntességgel tölteni.

A találkozó jóvoltából esélyt kaptak megismerkedni, összebarátkozni egymással a különböző klubok, érezni milyen nagy is ez a közösség és megünnepelni, hogy folyamatosan bővül nagyszerű, segítőkész emberekkel.
A fiatalok célja megmutatni miért nincs számukra lehetetlen a jótékonykodás terén. Úgy gondolják közösen, együttes munkával bármit el tudnak érni majd a jövőben.

A háromnapos rendezvény a lions himnusz meghallgatása után az ifjúsági szervezet újdonsült tagjainak avatásával indult, melyet egy ünnepélyes vacsora követett a támogató klub tagjaival. Az est hátralévő részében a nemzetközi leo mozgalmat bemutató prezentáció után, a fiatalok közös ismerkedő, csapatépítő játékokon vettek részt.

A találkozó második napjának délelőttjét, a helyiek az ország különböző tájairól érkezettekkel együtt karitatív, önkéntes munkával töltötték. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtt található Aomori park valamennyi padját felújították, illetve az iskola homlokzati oszlopait, korlátait is újra festették.

Ezt követte egy közös ebéd elfogyasztása. A vidám, jókedvű délutánt a kecskeméti Game Pub "különtermében" folytatták, ahol közös társasjátékok keretében ismerkedtek még jobban egymással. Az est "jelmez party" -val zárult, ahol a fiatalok kreativitásukat csillogtathatták a különféle maskarákban. 29-én vasárnap délelőtt ért véget a találkozó.

A leok a tapasztalatcsere révén a jövőre nézve új programokkal és tervekkel felvértezve vágnak bele a közös munkába, buzdítva mindenkit az önkéntesség szeretetére. Összességében a három nap, építő jellegű, felüdítő, az önálló szervezés révén, egy egészen új élmény volt a kecskeméti Szent László Leo klub fiataljainak. A társaság - azon túl, hogy jókedvvel és kitartással áll neki a hasonló feladatoknak - a közösség érdekeit előtérbe helyezve segítik mindazokat, akiknek erre szükségük van.

Céljuk, hogy önkéntes munkájukkal sokkal szebbé, megértőbbé, összetartóbbá és ezzel jobb hellyé tegyék a világot!