Örökbe fogadta a Vodafone a kecskeméti Béke Általános Iskolát

Vissza a címlapra
Örökbe fogadta a Vodafone a kecskeméti Béke Általános Iskolát

A Vodafone Szolgáltató Központ önkéntesei a Vodafone Önkéntes Közösség részeként 2018. március 22-én, csütörtökön másodjára látogatták meg a kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Tagintézményét, ahol közel 200 laptopot adtak át az iskola tanulóinak, valamint bejelentették a jövőbeli szorosabb együttműködés, azaz az iskola „örökbe fogadásának" részleteit.

A Vodafone Digitális Iskola Program egyik legfőbb célja a digitális korlátok lebontása, a társadalmi különbségekből adódó hozzáférési nehézségek javítása, valamint az is lényeges eleme, hogy a digitalizáció minden tanár és diák számára elérhető realitás legyen az oktatásban. A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Tagintézménye már a kezdetek óta része a programnak: 2016 márciusában 50 darab táblagépet vehettek át.

„Úgy gondolom, hogy a Digitális Iskola Programmal jó úton indultunk el és nemes cél felé haladunk. A program második fázisa számos izgalmas elemet tartalmaz, így az edukációs tartalmú applikációkat elérhetővé tevő Vodafone AppTár vagy a gyerekeknek videó-készítést oktató Vloggersuli program. Ezen felül a Vodafone kollégák önkéntesként rendszeresen látogatják az iskolákat, ahol a hagyományos fizikai önkénteskedés (festés, javítási munkák) mellett szakmai munkát is vállalnak, például a továbbtanulásról, az internet lehetőségeiről és veszélyeiről beszélgetnek a gyerekekkel, vagy a digitalizáció jegyében játékos tanórákat tartanak nekik. A Digitális Iskola Program tökéletes példája a Vodafone Magyarország Alapítvány, a Vodafone Szolgáltató Központ és a Béke Általános Iskola összefogása" - mondta dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone Szolgáltató Központ Magyarország Zrt. a Vodafone Magyarország Alapítványon - így többek között a Digitális Iskola Programon - keresztül végez fizikai és pro bono önkéntes munkát. Éves szinten közel háromszáz kolléga segíti a rászoruló iskolákat, intézményeket.

Kecskemét különösen kedves a szívüknek: a március 22-i önkéntes munka már a második alkalom, hiszen tavaly szeptemberben már végeztek kültéri és beltéri munkákat a Béke Általános Iskolában. A kerítésfestésen, glettelésen túl most eszközadományokkal érkeztek Kecskemétre: közel 200 laptopot adományoztak az iskolának, tavasszal pedig további digitális eszközök és asztali monitorok érkeznek majd.

„2017 őszen jártunk először a kecskeméti Béke Általános iskolában, akkor kizárólag azzal a céllal, hogy egy, a Digitális Iskola Programban résztvevő intézményt segítsünk a hagyományos fizikai önkénteskedés eszközeivel, ezzel bővítve azoknak az intézményeknek a körét, ahol visszatérő segítők lehetünk. Ekkor kezdtünk el beszélgetni Schmidtné Báló Ágnessel, a Tagintézmény vezetőjével arról, hogy a fizikai munka mellett milyen területeken tudnánk a gyerekek és a tanárok munkáját segíteni. Így született meg a gondolat és az elhatározás, hogy örökbe fogadva az iskolát, szorosabbra fonjuk a kapcsolatunkat: pro bono felajánljuk mind fizikai, mind szellemi erőforrásainkat az iskolának. Ezen együttműködés része többek között a most átadott 168 laptop" - mondta Juhász Réka, a Vodafone Szolgáltató Központ Zrt. kommunikációs vezetője.

Schmidtné Báló Ágnes, a Béke Tagintézmény vezetője hozzátette: „Amikor tavaly csatlakoztunk a Digitális Iskola Programhoz és megkaptuk az 50 táblagépet, már az is nagy segítségnek tűnt. A mai napon átvett 170 notebook még hihetetlenebb szám. Már az 50 táblagép esetében is elmondhatjuk, hogy a használatukkal rengeteget profitáltak mind a gyerekek, mind mi, tanárok. A most érkezett notebookokat az osztálytermekben fogjuk elhelyezni, így a tanárok letölthetnek rá olyan programokat, fejlesztő játékokat, digitális tananyagokat, melyek az adott korosztály, osztály szintjének a legjobban megfelelnek, ezzel új fejezet kezdődhet iskolánk „digitális történelmében."

(Fotók, videó forrása: Vodafone Magyarország)