Őrizetbe vettek egy kidobót a 22 éve Kecskeméten történt rejtélyes vasúti haláleset ügyében

Vissza a címlapra
Őrizetbe vettek egy kidobót a 22 éve Kecskeméten történt rejtélyes vasúti haláleset ügyében

2022. november 29-én, kedden, kora reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai nagyszabású akciót hajtottak végre Kecskeméten, az Arborétum Lakóparkban. A rendőrök egy férfit állítottak elő és szállították Budapestre - írta meg a hirosveny.hu

Az érintett két évtizede abban a hat fős biztonsági csapatban dolgozott, akik a Silver Discoban teljesítettek szolgálatot és az akkori tanúvallomások szerint 2000 október 1-én hajnalban egy másik, azóta már elhunyt biztonsági őr társával lekísértek az ajtóig, majd elengedtek egy fekete ruhás vendéget. Aki annyira részeg volt, hogy egy székkel táncolt.

A barátai később keresni kezdték, de a vallomásaik szerint nem találták. Hiába érdeklődtek a benzinkútnál, a parkolóban, a taxis droszton, senki sem látta merre ment, hová lett.

Virradatkor derült ki, hogy a 24 éves G. János a parkoló melletti sínek között lelte a halálát. Hason feküdt a sínpárok között, a koponyáján, a tarkója felett pedig több centiméteres seb tátongott, a testet tócsányi vér vette körül.

Kecskeméten már akkor azt beszélték az emberek, hogy baseballütővel, vagy "viperával" verték agyon Jánost. Sőt még azt a csoportot is megnevezték sokan, amelyik szerintük elkövette a bűncselekményt.

A rendőrség azonban akkor államigazgatási eljárás, később pedig bűnügyi nyomozás keretei között is vizsgálta a körülményeket. Egy év múlva még rekonstrukciót is tartottak, ahol az elhunytat egy bábú helyettesítette (lásd 2001-ben készült, archív felvételeinket a galériában). Majd arra a meggyőződésre jutottak, hogy vasúti baleset történt, és kizárható a bűncselekmény.

Az újrakezdett nyomozás eddig elért eredményéről IDE kattintva olvashatnak bővebben.


Cikkünk megjelenését követően az ügyészség az alábbi tájékoztatást küldte:

Letartóztatások egy 22 évvel ezelőtti haláleset ügyében

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 22 évvel ezelőtti haláleset ügyében előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt két férfi letartóztatását indítványozta.

A 2000. október 1-jére virradó éjjel egy kecskeméti discoban bántalmazott, majd a sínek között holtan talált férfi ügyében korábban közigazgatási eljárás indult, amely megszüntetésre került. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2020 nyarán az utóbb felmerült adatok alapján nyomozást rendelt el az ügyben. A nyomozás eredményeként a rendőrök 2022. november 29-én két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki és vettek őrizetbe.

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozta mindkettejükkel szemben, mert a terhükre rótt kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve a mai napon mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, ezért a döntés nem végleges.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Két férfit tartóztattak le Kecskeméten a Silver diszkóban 22 éve történt gyilkosság ügyében

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése