Őrizetbe vették a török sofőrt aki 34 határsértőt csempészett

Vissza a címlapra
Őrizetbe vették a török sofőrt aki 34 határsértőt csempészett

A török sofőrt a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették. A határsértőket meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. augusztus 4-én 4 óra 40 perckor Baja belterületén intézkedés alá vontak egy német honosságú kisteherautót, amelyet egy 28 éves török állampolgár vezetett.

A járőrök a jármű raktérben 34 külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a török sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.