Óriási siker volt idén is az Univer24 Kecskeméten (Zárónapi képgalériával)

Vissza a címlapra
Óriási siker volt idén is az Univer24 Kecskeméten (Zárónapi képgalériával)

Egy nap alatt 70,7 kilométert úszott a vasárnap zárult Univer24 nyertese, Kálmán Péter, amivel Kecskemétről Budapestre ért volna. A Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában tartott úszómaraton startjánál Hosszú Katinka is vízbe ugrott a versenyzőkkel és iskolai csapatokkal. Az egyik legnagyobb uszodai eseménynek számító Univer24-en a hosszútávúszók mellett 2500-an vettek részt. A nagy sikerre való tekintettel a rendezvény az idén már átlépi az országhatárt, hiszen a tervek szerint ősszel Kolozsváron is megtartják az Univer24-et.

Ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén Kecskeméten az Univer24 - Az úszás ünnepe elnevezésű eseményt. Az évek óta teltházas úszófesztiválon az idén egy nap alatt 2500 gyerek és felnőtt vett részt a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában. A két nap alatt 26 iskola csapata szállt vízbe. Velük együtt rajtoltak azok a sportolók, akik az egynapos úszás szabályai szerint 24 órán keresztül úsztak a medencében. Szombat estétől mellettük legalább hat fős váltócsapatok mérték össze erejüket 12 órás úszásban.

A 24 órás úszást Kálmán Péter nyerte, aki 70,7 kilométert úszott egy nap alatt. Ezzel a teljesítményével a kecskeméti uszodából indulva 24 óra alatt már Budapestre ért volna. A második Szauter Gergő lett 62,6 kilométerrel, míg a harmadik Tamásné Garai Eszter 60,2 kilométerrel, ami az Univer24 új női csúcsa is egyben. A váltóversenyt a LamanTeam csapata nyerte 44,6 kilométerrel, a második helyen a Vasmacskák végzett 44,2 kilométerrel, míg a harmadik a Budapesti Delfinek lettek 42,7 kilométerrel.

- Életem első korosztályos csúcsát hatévesen Kecskeméten úsztam, és remélem, hogy az Univer24 által sok gyerek megszereti az úszást, amitől hasonlóan sokat kap majd, mint én - mondta a rajt előtt Hosszú Katinka sokszoros olimpiai és világbajnok úszó, aki az Univer Product Zrt. partnereként vett részt a rendezvényen, és a startnál a versenyzőkkel együtt ugrott a medencébe. Rajta kívül az esemény díszvendége volt edzője, Petrov Árpád, valamint Risztov Éva olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke is.

- Az Univer24 töretlen sikere arra ösztönzött bennünket, hogy más helyszínre is elvigyük ezt az úszásünnepet. Úgy döntöttünk, hogy sportbarátainkkal összefogva az idén ősszel Kolozsváron is megtartjuk az Univer24-et - jelentette be Molitórisz Károly, az Univer24-et rendező Univer Product Zrt. vezérigazgatója. Az idei rendezvényen részt vevő iskolák közül kettőből 24-24-en a cég vendégeiként ott lehetnek majd a kolozsvári Univer24-en is egy háromnapos kirándulás keretében. A két iskolát pályázaton választják ki, amelyen úszást népszerűsítő videókkal indulhatnak.

- Biztosak vagyunk benne, hogy Hosszú Katinka jelenléte nagy élmény a gyerekeknek, arra ösztönzi őket, hogy minél többet sportoljanak. Egy nekik dedikált fotó életre szóló emlék maradhat számukra, erőt tudnak meríteni maguknak az úszáshoz vagy a tanuláshoz abból a teljesítményből, kitartásból, hozzáállásból, amit ő mutat nekik - mondta az Univer Product vezérigazgatója.

A sok résztvevő gyerek és felnőtt élt is a lehetőséggel, hiszen az uszoda végéig állt a sor Hosszú Katinka aláírásáért és a vele készült fotókért. Az Univer24 résztvevői magukon is jóhírét vihetik az eseménynek, hiszen valamennyien megkapták az idei esemény pólóját, tolltartóját, valamint egy Erős Pista tetoválást.

* Az Univer24-nek már több hagyománya is van: hagyományosan a Lánchíd utcai iskolások fejezik be a 24 órás programot.

Az iskolák versenyének eredményei:

Az iskolák két kategóriában (nagy és kis létszámú) neveztek Kecskemétről és a környező településekről. Az első 3 legtöbb úszót indító iskola alapítványa 150 ezer, 100 ezer és 75 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, a többi iskola között pedig négyszer 50 ezer forintos támogatást sorsoltak ki.

A nagy (200 tanuló feletti létszámú) iskolák versenyében az első 3 helyezett:

1. Kecskeméti Református Általános Iskola (150 ezer forint)

2. Lánchíd utcai Sport Általános Iskola (100 ezer forint)

3. Arany János Általános Iskola (75 ezer forint)

A kis (200 tanuló vagy az alatti létszámú) iskolák versenyében az első 3 helyezett:

1. Szentkirályi Általános Iskola (150 ezer forint)

2. Ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola (100 ezer forint)

3. Kadafalvi Általános Iskola (75 ezer forint)

3. Dunavecsei Református Kollégium (75 ezer forint)

Univer24 - Az úszás ünnepe

Az „Univer24 - Az úszás ünnepe" elnevezésű 24 órás rendezvény célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra, és kedvet adjon mindenkinek a vizes sportokhoz. Az esemény a főtámogató Univer Product Zrt., Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő rendezésében zajlott. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. Az első Univer24 rendezvényen 1800 amatőr és profi úszó vett részt, míg az idein már 2500. Az eseményt az Univer Product Zrt. iskola alapítvány támogatási programja kíséri: két kategóriában (kis és nagy létszámú iskolák) az első három legtöbb úszót indító intézmény alapítványa 150, 100 és 75 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kap, míg további 4 iskola sorsoláson nyer 50 ezer forint értékű támogatást. Az Univer24 honlapja: www.univer.hu/univer24

Az Univer Product Zrt.

Az Univer Product Zrt. a régió meghatározó, 100 százalékban magyar tulajdonú élelmiszeripari vállalkozása. A fennállásának 70. évfordulóját tavaly ünneplő társaság öt telephelyén foglalkozik ételízesítők és egyéb élelmiszer termékek - köztük sűrített paradicsom, lekvárok, gyümölcslevek, bébiételek, zöldségkrémek és sütőipari termékek - gyártásával és forgalmazásával. Az ételízesítők között több kategóriában is piacvezető Magyarországon, az Univer ketchupok, mustárok és majonézek mellett olyan ismert márkák gyártója, mint a Piros Arany, az Erős Pista, a Haragos Pista vagy az Édes Anna. A társaság saját termeltetési modelljében a nyersanyagok minőségét szigorú minőségirányítási rendszer és a magyar gazdákkal kialakított hosszú távú partnerség biztosítja. A társaság 2016-tól támogatja Hosszú Katinkát, és lokálpatriótaként aktív szerepet vállal Kecskemét szociális, sport, kulturális és művészeti életében.