Óriási légtartásos sátor került az Arany János Általános Iskola udvarára

Vissza a címlapra
Óriási légtartásos sátor került az Arany János Általános Iskola udvarára

Légtartásos sátor épült az Arany János iskola udvarán lévő műfüves pálya fölé. A 28 milliós beruházást 70 százalékban TAO-támogatásokból finanszírozták, az önerőt pedig a Score-Goal Szabadidősport Kft. biztosította. A sátor avatását 2018. április 18-án, szerdán tartották.

Az eseményen részt vett többek között dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója, Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő, aki Kecskemét városvezetését képviselte, valamint Modok Gáborné, a Lakótelepi Gyemekekért Alapítvány elnöke.

Lovrity Sándorné, az Arany János Általános Iskola igazgatónője köszöntőjében elmondta, hogy óriási hálával tartoznak dr. Vercz Tamásnak, a Kecskeméti Futsal Klub elnökének a légtartásos sátor megépítéséért.

- Ez a „csarnok" hatalmas lehetőség a gyermekeink számára, hiszen mostantól a téli időszakban egyszerre két osztályunk is tud majd itt tornázni - mondta az igazgatónő.

- Nyolc évvel ezelőtt álmodtuk meg a mostani esemény kezdeteként a műfüves pályát az udvaron - foglalta össze a sátor felállításának történetét dr. Vercz Tamás. - A műfüves pályát önerőből, saját vállalkozásként hoztuk létre. Nem sokkal később megalakult a Score-Goal Szabadidősport Kft-t, három éve pedig a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club, és felmerült az igény arra, hogy végre fedett pályánk legyen.

A légtartásos sátor megépítése tette ezt lehetővé. Amivel az iskola kapott egy csarnokot, délutánonként pedig a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club utánpótlása tud majd itt edzeni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhatott, Losonczy László, dr. Salacz László, Kecskemét városvezetése, a Kecskeméti Tankerületi Központ és Lovrity Sándorné támogatása, segítsége is kellett.

A 28 milliós beruházást 70 százalékban TAO-támogatásokból finanszírozták, az önerőt pedig a Score-Goal Szabadidősport Kft. biztosította. A sátor április végéig működik tesztüzemben. Ezt követően leengedik, az őszi szezonban pedig újra felállítják, hogy ősztől, egészen tavaszig használhassa az iskola, valamint a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club utánpótlása.