Öltözz Pirosba 2020 - Dr. Csókay András idegsebész is előadást tartott a Refiben

Vissza a címlapra
Öltözz Pirosba 2020 - Dr. Csókay András idegsebész is előadást tartott a Refiben

Ebben a tanévben már nyolcadik alkalommal rendezték meg az Öltözz pirosba! napot a Kecskeméti Református Gimnáziumban. A több helyszínes programsorozatban 2020. február 13-án, csütörtökön a Refiben az egyik előadást a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket szétválasztó műtétsorozatban részt vett Dr. Csókay András idegsebész tartotta.

A Kecskeméti Református Gimnáziumban mára már hagyománnyá vált Bálint-nap táján az Öltözz pirosba nap. A nap elsődleges célja a jótékonyság, de az évek során ez az alkalom egészségnappá nőtte ki magát, ahol a jótékonysági gyűjtés mellett izgalmas programokat is szerveznek.

Az előadók most is arra hívták fel a díszteremnyi hallgató figyelmét, hogy az egészség drága kincs, amire mindenkinek vigyáznia kell. Az idén a Magyar Antidopping Csoport tagja Király Katalin előadásában arra a kérdésre kereste a választ, hogy lehet-e teljesítményfokozók nélkül kiemelkedő eredményeket elérni, Balasa-Tóth Zsuzsanna iskolapszichológus pedig az étkezési zavarokról tartott tartalmas előadást. A gyerekek kiscsoportban beszélgethettek Dr. Vass Géza Ádám szülész-nőgyógyász szakorvossal, Bendéné Tóth Annamária gyógytornásszal, valamint az iskola pszichológusával és mentálhigiéniás szakemberével.

Lehetett még vért adni, sportolni, muzsikálni, és a családok által készített sütikből óriási szeretetvendégség kerekedett. A hangulat iskolaszerte nagyon vidám volt.

A legnagyobb várakozás Dr. Csókay András idegsebész professzor előadását előzte meg. A díszteremben már csak a csilláron nem ültek, és még két előadótermet is megtöltöttek az érdeklődők, ahol kivetítőn nézhették a programot. Csókay doktor előadásának címe szerint arra a kérdésre próbált válaszolni, hogy „Mi az, ami igazán számít?" Közvetlen, személyes hangú előadásában a hit és az imádság erejéről hallhattak a diákok. Majd beszámolt a magyar orvoscsoport által végzett bravúros bangladesi műtét részleteiről, amelyben két fejénél összenőtt kislány szétválasztására vállalkoztak. Valamint szó volt még a Nigériában végzett orvosi misszióról is, amelynek számára a mai napi gyűjtést ajánlották fel a református középiskola gimnazistái.

Galéria (59 kép)

Összes kép letöltése