Ők lettek 2021-ben a Megyei Prima Díjasok

Vissza a címlapra

Dr. Svébis Mihály főigazgató főorvos, sebész, címzetes egyetemi docens (Kecskemét), Csombor Terézia Aase-díjas magyar színésznő (Kecskemét), és Radványi Mária zongoraművész, művésztanár (Kecskemét) kapták meg idén a Bács-Kiskun megyei Príma Díjakat és a vele járó 1-1 millió forintos csekket. Gereben Lívia válogatott kosárlabdázó (Kecskemét) a legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át. A VOSZ Bács-Kiskun megyei elnökségének különdíját és a vele járó 500 ezer forintot pedig a Penge Benge Jazz Band (Kecskemét) kapta meg.

h1126DSC-5677.jpg

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat 2021. november 26-án, pénteken este adták át a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában rendezett nagyszabású gálaesten.

Házigazdaként Weninger Richárd, a VOSZ megyei elnöke nyitotta meg gálaestet, melyen mintegy kétszáz meghívott, ismert vállalkozók, közéleti személyiségek vettek részt. A VOSZ megyei elnöke a beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját és 17 év alatt méltó rangra tudott emelkedni a megye kultúrális életében.

A Díjátadó Gálaesten Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Dr. Svébis Mihálynak, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatójának küldött magán-videóüzenetben gratulált. Ahogy üzenetében a miniszter fogalmazott:

"Nagy örömömre szolgál, hogy köszönthetem kedves barátomat, Svébis Mihályt, a Kecskeméti Kórház főigazgatóját, aki az elmúlt 40 évben szorgalmasan, alázatos munkával kimagasló eredményeket ért el a szakterületén is, és a kórház igazgatásában is. Pályafutása az egyik legnagyobb múltú, és leggazdagabb kórházhoz, a kecskeméti megyei kórházhoz kötődik. Jelenleg ő a kórház főigazgatója, de tevékenysége alapján ő marad az intézet örökös főigazgatója. Köszönöm Mihály az eddigi munkádat, kívánom, hogy a jövőben is hasonló sikereket érj el, járulj hozzá úgy ahogy eddig a betegek gyógyításához, valamint a magyar egészségügyi rendszer további fejlődéséhez. A Jó Isten éltessen!"

h1126DSC-6103.JPG

Pénteken este azonban a Four Points by Sheraton Kecskemét konferenciatermében nemcsak a megyei Prima Díjasok személyéről hullt le a lepel. A nagyszabású Díjátadó Gála keretein belül ugyanis átadták a VOSZ legpatinánsabb díjai közt számon tartott kitüntető címeket is. Az elismeréseket a meghívott vendégek előtt vehették át a díjazottak, több kategóriában.

Az Év Kereskedője 2021-ben a Floraland Kft ügyvezető tulajdonosa, Madarász Sándorné lett. Az Év Szolgáltatója címmel tűntették ki Szöllősi Zoltánt, az ASO Europe Kft. ügyvezető tulajdonosát, a kecskeméti Next Fitness edzőkomplexum üzemeltetőjét. H. Szabó Sándor neve is elhangzott, aki az AUTOFLEX KNOTT KFT. ügyvezető tulajdonosaként kapta meg az Országos Év Vállalkozója Díjat, melyet Budapesten a Művészetek Palotájában vehet majd át egy későbbi időpontban.

h1126DSC-6228.jpg

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat idén Kerti István rendőr alezredes, Kecskemét rendőrkapitánya kapta. A díjakat Ádám Imre, a VOSZ elnökehelyettese és Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun Megyei elnöke adták át.

A jubileumi gálaesten fellépő kecskeméti Ézis diákok mellett további országos szintű művészek, köztük Kalmus Felicián csellóművész és Szeregnyi Zsófia (balett), a FoolMoon, Wolf Kati és az Elmostix fény-zsonglőr csapata, továbbá az Urban Verbunk vadonatúj táncformációjának produkciói biztosították az ünnepi hangulatot. A gála színvonalas lebonyolításáról az est két műsorvezetője Novodomszky Éva, a Duna Televízió szerkesztő műsorvezetője és Gajdos Tamás televíziós műsorvezető gondoskodtak.

Galéria (239 kép)

Összes kép letöltése