Ők lettek 2019-ben a Megyei Prima Díjasok

Vissza a címlapra
Ők lettek 2019-ben a Megyei Prima Díjasok

A 7. Dimenzió Építésziroda (Kecskemét), Daróczi Csaba természetfotós (Soltvadkert), és Durányik László karnagy (Kecskemét) kapták meg idén a Bács-Kiskun megyei Príma Díjakat és a vele járó 1-1 millió forintos csekket. Vladár Éva angol nyelvtanár (Kiskunhalas) a legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át. (Ő sajnos csütörtökön kórházba került, ezért a nevében a férje vette át a díjat). A VOSZ Bács-Kiskun megyei elnökségének különdíját és a vele járó 500 ezer forintot pedig Romsicsné Szarka Vera hímző, pingáló asszony, a Népművészet Mestere (Kalocsa) kapta meg.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat 2019. november 29-én, pénteken este adták át a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában rendezett nagyszabású gálaesten.

Házigazdaként Weninger Richárd, a VOSZ megyei elnöke nyitotta meg gálaestet, melyen több mint kétszáz meghívott, ismert vállalkozók, közéleti személyiségek vettek részt. A VOSZ megyei elnöke a beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját és 15 év alatt méltó rangra tudott emelkedni a megye kultúrális életében.

Az est kezdetén köszöntötte a Bács-Kiskun megyei Prima Primissima díjasokat és beszédet mondott Rideg László, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke is. 

A jubileumi gálaesten fellépő megyei és országos szintű művészek, köztük a 2019. év magyar előadója, Király Viktor produkciói biztosították az ünnepi hangulatot. A gála színvonalas lebonyolításáról az est két műsorvezetője Novodomszky Éva, a Duna Televízió szerkesztő műsorvezetője és Kiss Zoltán színművész gondoskodott.

A gálaesten részt vett Tolnay Tibor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége országos elnöke, aki a díjátadót követően mondott pohárköszöntőt.

Pénteken este azonban a Four Points by Sheraton Kecskemét konferenciatermében nemcsak a megyei Prima Díjasok személyéről hullt le a lepel. A nagyszabású Díjátadó Gála keretein belül ugyanis átadták a VOSZ legpatinánsabb díjai közt számon tartott kitüntető címeket is. Az elismeréseket a meghívott vendégek előtt vehették át a díjazottak Weninger Richárdtól és Tolnay Tibortól az alábbi kategóriákban:

Az Év Ipartechnikai vállalkozója lett H. Szarvas Lajos a kecskeméti székhelyű Hennlich Ipartechnika Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Az Év Mélyépítő vállalkozója címmel tűntették ki Rimai Norbertet, a kecskeméti Rimai Útépítő ügyvezető-tulajdonosát. A nyárlőrinci MASPEX OLYMPOS Kft. lett az Év Élelmiszeripari Vállalkozása, mely díját átvette Dr. Tavaszi Roland cégvezető. Végül Erdődi Péter vehette át az Év Mezőgazdasági vállalkozója díjat, mint a kecskeméti Hírös Fóliaház Kft. ügyvezetője.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat idén Cseri István, orgoványi polgárőr kapta. Bács-Kiskun megyéből az országos szintű Év vállalkozója díjat 2019-ben Csengery Zsolt, a kecskeméti Deltaplast Kft. ügyvezető-tulajdonosa és Tóth László, a kiskőrösi Agro Line Kft. ügyvezető-tulajdonosa kapja majd meg dec. 6-án Budapesten a Művészetek Palotájában, ám az ünneplésből ők sem maradhattak ki a pénteki gálaest során.

Galéria (323 kép)

Összes kép letöltése