Ők lettek 2018-ban a Megyei Prima Díjasok

Vissza a címlapra

Ifj. Kunhegyesi Ferenc festőművész (Kiskőrös), Csontos Piroska (PIRÓ) atléta, paralimpikon (Kiskunfélegyháza), Gerhát László zongoraművész, karmester, (Kecskemét) kapták meg idén a Bács-Kiskun megyei Príma Díjakat és a vele járó 1-1 millió forintos csekket. Zsigóné Katalin népi iparművész (Kecskemét) a legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át. A VOSZ Bács-Kiskun megyei elnökségének különdíját és a vele járó 500 ezer forintot Lezsák Sándor költő, drámaíró (Lakitelek) kapta meg. (Fotók: Vincze József és keol.hu)

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat 2018. november 23-én, pénteken este adták át a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában rendezett nagyszabású gálaesten.

A gálaest házigazdájaként Weninger Richárd, a VOSZ megyei elnöke köszöntötte a több mint kétszáz meghívottat, ismert vállalkozókat, közéleti személyiségeket. Köszöntötte a Bács-Kiskun megyei Prima Primissima díjasokat és beszédet mondott Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese. A Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke, Rideg László is gratulált a díjazottaknak és a színvonalas rendezvény szervezőinek.

A gálaest magas művészi színvonalú műsorát - amelyben idén Novodomszky Éva, a Duna televízió szerkesztő-műsorvezetője, és Kiss Zoltán, a kecskeméti Katona József Színház színművésze voltak a házigazdák - a Prima Díjátadó Gála vendégei nagy tetszéssel fogadták.

Pénteken este azonban a Four Points by Sheraton Kecskemét konferenciatermében nemcsak a megyei Prima Díjasok személyéről hullt le a lepel. A nagyszabású Díjátadó Gála keretein belül ugyanis átadták a VOSZ legpatinánsabb díjai közt számon tartott kitüntető címeket is. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun megyei szervezete az idén is odaítélte a legjobb vállalkozásoknak járó díjakat, valamint megtudhattuk azt is, kit választottak az Év Menedzserének. Az elismeréseket a meghívott vendégek előtt vehették át a díjazottak Weninger Richárdtól és Ádám Imrétől az alábbi kategóriákban:

Az Év Menedzsere - H. Szabó Sándor, tulajdonos, ügyvezető - Autóflex-Knott Kft., Kecskemét

Az Év Vendéglátója - Csőszi Attila, tulajdonos, ügyvezető - Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét

Az Év Agrárvállalkozója - Pozsgai Imre, tulajdonos, ügyvezető - LACTOGEN Kft., Baja

Az Év Elektromos Kivitelezője - Gál Imre, egyéni vállalkozó, Orgovány

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díj - Simó Mihály, tűzoltó főtörzsőrmester

A VOSZ Bács-Kiskun megyei elnöksége Szarka Balázsnak, az Univer cégcsoport vezérigazgatójának, kiemelkedő szakmai életútja elismeréséül és a VOSZ megyei elnökségében nyújtott áldozatos tevékenységéért Életmű-díjat adományozott.

* A Sheraton kiváló csapata, akik a színvonalas vendéglátást biztosították a Gálán.