Nyílt napot tartott a Károli Gáspár Református Egyetem Kecskeméten

Vissza a címlapra
Nyílt napot tartott a Károli Gáspár Református Egyetem Kecskeméten

Nyílt napot tartott a Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara Kecskeméten.

2024. február 8-án a Családtámogató Szolgálat Olimpia utca 6. szám alatti épületének közösségi termében tartott nyílt napot a Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara Kecskeméten. A rendezvény célja az volt, hogy az érdeklődők első kézből kapjanak hiteles tájékoztatást a Károli Egyetem által kínált, városunkban elérhető szociális munka, szociálpedagógia és diakónia szakokon induló levelező képzésekről, illetve az egyetem további képzési lehetőségeiről.

A rendkívül szép számban megjelent vendégeket a társházigazda Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága nevében Csonka Imre szociális és gyermekvédelmi igazgató köszöntötte. A köszöntő után Prof. Dr. Homicskó Árpád Olivér a kecskeméti képzések koordinálásáért felelős rektori megbízott mutatta be a Károli Gáspár Református Egyetemet, az egyes karokat, a Károli Egyetem képzési kínálatát és lehetőségeit.

Őt követte Kucsák Erzsébet, a kar tanulmányi osztályának vezetője, aki a felvételi jelentkezés feltételeiről, menetéről, a legfontosabb határidőkről, és a felvételi eljárás további részleteiről tartott rendkívül átfogó, alapos tájékoztatót. Birinyi Márk intézetvezető-helyettes egy Ottlik Géza mesenovellára felfűzve tartott izgalmas és színes előadást arról, hogy miért érdemes a kart és annak Kecskeméten is kínált szakjait választani, Bujdosó Balázs mesteroktató pedig a professzionális segítő szakmák gyakorlati aspektusait villantotta fel hangulatos prezentációjában.

A nyílt nap végén mód nyílt a közvetlen kérdésfeltevésekre, illetve további tájékoztatásra is, amelynek során elhangzott, hogy tekintettel a kialakuló sikeres szakmai együttműködésre, illetve a mostani rendezvényen is tapasztalható érdeklődésre és fogadókészségre, a Károli Egyetem további céljai között szerepel a nappali képzés beindítása is a szociális munkás, szociálpedagógus és diakónus szakok vonatkozásában Kecskeméten.

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése