Non-stop: 24 órán keresztül masszíroznak majd Kecskeméten az autistákért (is)

Vissza a címlapra
Non-stop: 24 órán keresztül masszíroznak majd Kecskeméten az autistákért (is)

Jótékony céllal 24 órán keresztül folyamatos, ingyenes lehetőséget kínálnak a shiatsu masszázs kipróbálására, egyidejűleg öt személynek Kecskeméten, szombaton 9 órától vasárnap 9 óráig. Az akcióban befolyt adományokkal a kecskeméti székhelyű Autista Gyermekekért Egyesületet kívánják támogatni.

A shiatsu masszázs magyarországi képviselői évente összejönnek valahol az országban, hogy kicseréljék tapasztalataikat. Idén Kecskemétet választották találkozójuk színhelyéül. A rendezvény kísérőprogramja a szokatlan - de minden bizonnyal nagy érdeklődést kiváltó - kezdeményezés: 24 órán keresztül (vagyis éjszaka is!) folyamatos, ingyenes lehetőséget kínálnak a shiatsu masszázs kipróbálására, egyidejűleg öt személynek.

Minden találkozójuk színhelyén kiválasztanak egy helyi civil szervezetet, amelynek javára adományokat gyűjtenek a rendezvény ideje alatt. Választásuk ezúttal az "esőemberek" sorsának jobbításáért 18 éve dolgozó, kecskeméti székhelyű Autista Gyermekekért Egyesületre esett.

Az egyesület örömmel fogadta a felajánlást, melynek minden forintját a felnőtt autisták önállóságának fejlesztését, integrációjuk elősegítését szolgáló projektjük támogatására fordítják majd. Az adományátadásra vasárnap délelőtt 9 órakor - a 24 órás program végeztével - kerül sor. Az egyesületet Diósné Nyúl Tünde, az AGYE elnökségének tagja képviseli majd az eseményen.

Részletek a plakáton!

HÁTTÉR:

Shiatsu /Siacu/ masszázs

A shiatsu egy, a XX. században, Japánban kifejlesztett masszázsforma. Különbözik a hagyományos masszázsformáktól.

A Shiatsu (ejtsd: siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás,  alkalmazásában leggyakrabban az ujjnyomást, tenyérnyomást használjuk. Az erősebb nyomások kivitelezéséhez, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasználjuk. A shiatsu nem okoz fájdalmat, feloldja azokat! Az energiavonalakon elhelyezkedő akupresszúrás pontok maszírozása pihentet, ellazít, gyógyít, megnyugtat, felold. Fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások is. Felhasználja az akupunktúra, a jóga, a manuálterápia és a hagyományos masszás elemeit, gyakorlatait, tudását, s ezzel vált a 20. század egyik leghatékonyabb masszázsává. Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli, mind fizikai és energetikai dimenziókban, ami kihat a lelki életünkre is. A kezelés célja, hogy segítsük visszaállítani az energia egyensúlyát a különböző meridiánokban, és testrészekben. Redukálni, szétoszlatni ott, ahol túl sok van, és erősíteni ott, ahol túl kevés. Mozgásba hozni ott, ahol stagnál, torlódik.

A masszírozás a test meridián (energia) vezetékein olyan akupresszúrás pontokat érint, mely impulzusok által kihat a belső szervekre. Vérbőség keletkezik, megindul az áramlás, beindul a test méregtelenítési folyamata, mely után a bőr, a sejtek, szövetek képesek megújulni.

Az érintésnek nagy szerepe van a masszázs hatékonyságában mind felnőtteknél, mind gyerekeknél! Egyensúlyba hozza az egész szervezetet, s ezzel nagyon jól oldja a feszültségeket, a stresszt. A keleti masszázsok szellemisége, lelkülete és a páciens iránti alázat különlegességet ad a masszázsformáknak.

Nincs két egyforma masszázs, hiszen nincs két egyforma ember, mindig a vendég állapotának és igényeinek megfelelően végzik a masszázst.

A vendég ruhában van, így ez a masszázs azoknak is kedvez, akik szégyenlősek, de szeretnének akupresszúrás masszázzsal eredmények elérni.

Célszerű kényelmes, laza hosszú vagy rövid nadrágot és hosszú ujjú pólót viselni.