Nők a Nemzet Jövőjéért Díjat kapott Hulej Enikő

Vissza a címlapra
Nők a Nemzet Jövőjéért Díjat kapott Hulej Enikő

Hulej Enikő evangélikus lelkész volt a vendége a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület decemberi, idei utolsó Női arcok, női élethelyzetek című teadélutánjának. Az evangélikus lelkésszel a Bozsó Gyűjteményben dr. Zsolczai Sándorné, az egyesület elnökségének tagja beszélgetett.

Az évzáró rendezvény keretében adták át a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2007-ben alapított díját is, amelyet idén Hulej Enikő, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze kapott meg. A félbevágott almát formázó bronz alkotás Pálfy Gusztáv szobrászművész munkája, melyhez egy oklevél is párosul.

Az elismerést minden évben „az a hölgy veheti át, akinek tevékenysége egyezik az egyesület értékrendjével, aki olyat alkot, teremt, hoz létre, ami gazdagabbá teszi a világot" - hangzott el az ünnepségen.

Az egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház harmadik alkalommal meghirdetett felhívására beérkezett jelölések közül Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese Díjat Szabó Klára, az Autista Gyermekekért Egyesület elnöke vehette át, míg Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese Díjat Simon Péter Dávid kapta, a Hírös Fiatalok Egyesületben végzett tevékenységéért. A díj célja az, hogy elismerjék az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozását, valamint hozzájáruljanak ahhoz, hogy az önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen.

Az est végén Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke elismerő oklevelekkel köszönte meg a Kecskeméti Médiacentrum, valamint az egyesület tagjainak, önkénteseinek munkáját.