Nézze meg a keol.hu-n a kecskeméti északi elkerülő út nyomvonalát

Vissza a címlapra
Nézze meg a keol.hu-n a kecskeméti északi elkerülő út nyomvonalát

November elején megkezdték a 445. számú főút Kecskemét északi elkerülő újabb ütemének, az M5 autópálya és az 5. számú főút közötti út kivitelezési munkálatait. A beruházás részeként összesen négy új körforgalmú csomópontot építtet a NIF, egy-egy a ladánybenei úton és a Nyíri úton, valamint az M5 autópálya csatlakozásánál a különszintű csomópont is két körforgalmi csomóponttal lesz kialakítva.

De nemcsak az autósokra gondolnak: a ladánybenei út melletti kerékpárút korrekcióját is elvégzik és zajvédő falakat építenek. A 3,3, kilométer hosszú szakasz megépítésével 2018. negyedik negyedévére teljessé válik a Kecskemétet északról elkerülő út. Az M5 autópálya Hetényi pihenőjét elbontják és egy új komplexé bővíthető egyszerű autópálya pihenő-párt létesítenek.

A vállalkozó novemberben fakivágással és humuszolással megkezdi a munkaterület előkészítését, és idén várhatóan elindulnak a földmunkák is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrás felhasználásával megvalósuló fejlesztést a Duna Aszfalt Kft. végzi, a kivitelezés nettó értéke 5 milliárd 750 millió 719 ezer 36 forint.

(iho.hu)