Nemzetközi mezőnyben a BÁCSVÍZ KVSC úszói

Vissza a címlapra
Nemzetközi mezőnyben a BÁCSVÍZ KVSC úszói

Mozsárik Levente az odaadó munkájának köszönhetően kvalifikálta magát az Ifjúsági Európa-bajnokságra, melyet 2024. július 2-7. között rendeztek meg a litvániai Vilniusban. Levente két váltó és két egyéni versenyszámban indult, melyekben becsülettel helyt állt.

Másodéves ifjúsági sportolóként Leventének ez volt az első nemzetközi megmérettetése, mely kiváló tapasztalatszerzési lehetőségnek bizonyult. Az Európa-bajnokságot követően azonban nincs még Leventének pihenője, hiszen augusztus elején vár rá egy országos bajnokság, amit 50 és 100 méteres gyorsúszásban ranglistavezetőként várhat.

Mozsárik Levente eredményei:

4x100 méter férfi gyorsváltó 6. hely (előfutamban úszott)

4x100 méter mix gyorsváltó 9. hely

50 méter gyorsúszás 27. hely

100 méter gyorsúszás 33. hely

Az országos bajnoki 4. helyezett Garajszki Máté is külföldi versenyen vett részt. Negyvennyolcadik alkalommal rendezték meg Szlovéniában Radovljica városában a Telekom Slovenije pénzdíjas versenyt, melyre 15 ország 42 egyesület 621 versenyzője nevezett. Máté öt számából négyben első, egyben második helyezést ért el, így a férfi abszolút pontversenyt magabiztosan megnyerte. Eredményeivel Máté egyedül az éremtábla 4. helyét szerezte meg.

Garajszki Máté eredményei:

100 méter hátúszás 1. hely

50 méter gyorsúszás 1. hely

50 méter hátúszás 1. hely

100 méter gyorsúszás 2. hely

50 méter pillangóúszás 1. hely

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bács Ferenc