Nem történt bűncselekmény a temetőben

Vissza a címlapra

A nyomozás során végzett széleskörű adatgyűjtés, valamint a bejelentés valóságtartalmának megvizsgálása és az információk értékelése alapján megállapíthatóvá vált, hogy nem történt bűncselekmény (rongálás) a temetőben, az idegenkezűséget a rendőrség egyértelműen kizárta - közölte a police.hu (A fotó illusztráció)

Egy temetőrendezéssel foglalkozó szervezet munkatársa feljelentést tett 2020. március 9-én a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon, mert elmondása szerint a temető általa felügyelt sírjai közül ismeretlenek több síremléket megrongáltak. (A rendőrség nem nevesítette - egyébként fogalmunk sincs, hogy mi okból -, de nagy valószínűséggel arról van szó, hogy a Mazsihisz tagjai március 5-én Kiskunfélegyháza Felső temetőjében tett bejárásuk alkalmával rongálást tapasztaltak. A szerintük ledöntött síremlékek helyreállítási költsége 300 ezer és 2,5 millió forint közötti.)

Az ügyben a rendőrkapitányság rongálás miatt büntetőeljárást indított.

A síremlékek közül több eldőlt, sok pedig félig kidőlt állapotban - jelentős balesetveszélyt okozva - állt, amelyek az évek alatt a környezeti hatások és a talajerózió, valamint anyag elöregedés miatt dőltek le, vagy törtek össze. Az is kiderült, hogy ezen sírokat senki sem gondozza és látogatja, ezeken felül állapotuk 2004 óta folyamatosan romlik.

A nyomozás során végzett széleskörű adatgyűjtés, valamint a bejelentés valóságtartalmának megvizsgálása és az információk értékelése alapján megállapíthatóvá vált, hogy nem történt bűncselekmény, az idegenkezűséget a rendőrség egyértelműen kizárta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

A zsidó felekezethez tartozó sírokat rongáltak meg Kiskunfélegyházán