Négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza

Vissza a címlapra
Négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (nif.hu) tette közzé, hogy megnyerte a Duna-Aszfalt azt a pályázatot, amelyben az 54. számú főút M5-ös autópálya és az 5. számú főút közötti szakaszának kapacitásbővítése, azaz négysávosítása szerepel. Az 54-es főúti beruházást a magyar állam finanszírozza.

A nif.hu adatai szerint a Mercedes-gyárnak kedvező négynyomúsítás 5.7 kilométer hosszan valósul meg: az M5-ös autópályától a „szélmalom" körforgalmig. A kivitelező a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Korlátolt Felelősségű Társaság. A kivitelezés kezdete 2018. májusban lesz, a várható befejezés pedig 2020. májusban. A beruházást a magyar állam finanszírozza, a kivitelezés szerződéses összege pedig 8.77 milliárd forint.

A beruházás a főút 5,7 kilométeres szakaszát érinti majd. Az építkezés során a jelenleg 2×1 sávos útszakaszt 2×2 sávosra bővítik. Eközben 5 darab turbó körforgalom (ebből 3 teljesen új, 2 esetében pedig a meglévő egyszerű körforgalom kerül bővítésre) és 5 darab műtárgy (kerékpárút feletti hidak; ezek közül 4 darab új, 1 darab esetében pedig a meglévő kerül meghosszabbításra) is készül.