Négy nap, négyszer is kecskeméti vízben a férfi pólóválogatott

Vissza a címlapra

A világbajnoki ezüstérmes magyar férfiválogatott a február 15-18. között esedékes Európa Kupa selejtezőn négy mérkőzésen is vízbe ugrik Kecskeméten. Jegyek már kaphatók!

Az emlékezetes nyári világbajnokság után 2018 első (hazai) mérkőzésén is közönségsikert aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott: Märcz Tamás együttese Hódmezővásárhelyen telt ház előtt fogadta és győzte le 9-8-ra Spanyolországot a Világliga-selejtezőben.

Nos, a csapat újabb hazai megméretés előtt áll, ráadásul rögvest egymás után négyszer ugrik medencébe! Február 15-18. között ugyanis Kecskemét ad otthon az Európai Úszószövetség (LEN) új sorozatának, az Európa Kupa-selejtező egyik csoportjának. Válogatottunk sorrendben Grúzia, Románia, Spanyolország és Franciaország ugrik majd medencébe.

A szövetségi kapitánynak ezúttal egy teljes hete lesz a keretével dolgozni - így egy teljes Volvo-hétről (a hagyományos Volvo-kupa hetéről), a Volvo által támogatott napokról beszélhetünk. A hivatalos mérkőzésekre pedig 15 játékost nevezhet.

„A spanyolok ellen szereplő csapat öt játékossal egészül ki - csatlakozik Decker Attila, Kovács Gergő, Német Toni, Salamon Ferenc és Angyal Dániel. Az edzések és a négy mérkőzés kiváló lehetőséget biztosítanak számunkra ahhoz, hogy taktikailag előbbre lépjünk. Újabb városba látogatunk el, ahol biztos vagyok benne, hogy szintén szeretettel fogadnak majd bennünket, azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a drukkereket" - fogalmazott Märcz Tamás.

A csoportból az első három helyezett kerül az Európa Kupa áprilisi Nyolcas Döntőjébe.Férfi Európa Kupa, selejtező, A-csoport, Kecskemét

2018. február 15., csütörtök

Romána-Franciaország, 18:30

Magyarország-Grúzia, 20:00

2018. február 16., péntek

Grúzia-Spanyolország, 18:30

Magyarország-Románia, 20:00

2018. február 17., szombat

Románia-Grúzia, 10:00

Franciaország-Spanyolország, 11:30

Grúzia-Franciaország, 18:30

Magyarország-Spanyolország, 20:00

2018. február 18., vasárnap

Spanyolország-Románia, 10:00

Magyarország-Franciaország, 11:30

Forrás: waterpolo.hu