Most már biztos: csütörtökön kezdődik a kórházi átköltözés

Vissza a címlapra
Most már biztos: csütörtökön kezdődik a kórházi átköltözés

Kecskemét - Október 2-án, azaz csütörtökön megkezdődik a gyógyító osztályok beköltöztetése a Bács-Kiskun Megyei Kórház új, „A" jelű épületébe. A teljes átköltözés mintegy 2 hetet vesz majd igénybe - jelentette be újságíróknak hétfő délben Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója.

A „Kecskeméti Gyógyintézeti Központ - hatékony egészségügyi rendszer Bács-Kiskun megyei modellje" című projekt keretén belül, október 2-án megkezdődik a gyógyító osztályok beköltöztetése a Bács-Kiskun Megyei Kórház új, „A" jelű épületébe. A beruházás 11,5 milliárd forintból valósult meg az EU támogatásával. - A kórház az épület üzemeltetéséhez szükséges valamennyi szakhatósági engedéllyel rendelkezik, így nincs akadálya a gyógyító osztályok beköltöztetésének - mondta el Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója azon sajtótájékoztatón, melyen Hegedűs Iván gazdasági igazgatóval közösen számoltak be a kórházi osztályok beköltözési menetrendjéről.A GYEMSZI főigazgatójának engedélye alapján a kórház az „A" épületet üzemeltetésre átveszi és megkezdi a gyógyító osztályok átköltöztetését október 2-tól.

- A kórház az épület üzemeltetéséhez szükséges valamennyi szakhatósági engedéllyel rendelkezik, így nincs akadálya a gyógyító osztályok beköltözésének. Az Izsáki úti telephelyről elsőként a tüdő-belgyógyászati osztály költözhet át az új épületbe. Ezt követően a csecsemő-, és gyermekgyógyászati osztály, koraszülött részleg és a szülészet-nőgyógyászati osztály újszülött részleggel október 6-án költözik. A fül-orr-gégészeti osztály költöztetésére október 9-én kerül sor és végül az invazív kardiológiai osztály október 10-én veszi birtokba az új épületet - tájékoztatott dr. Svébis Mihály, főigazgató.Az osztályok felszerelése gyakorlatilag megtörtént, azok az eszközök várnak átszállításra, amit jelenleg is használnak és nélkülözhetetlenek a betegellátáshoz. Az átköltözés alatt az egyes betegosztályok folyamatosan működnek, a bentfekvő betegek átszállításáról a kórház gondoskodik.

- Nyugodt szívvel tudjuk átadni az osztályokat, a kollégáink hetek óta nagyon sokat dolgoztak azért, hogy az átköltöztetés zökkenőmentes legyen. Mindannyian vártunk erre a pillanatra, hogy sokkal korszerűbb körülmények között végezhessék munkájukat a gyógyítók, a betegeink pedig sokkal jobb körülmények között gyógyulhassanak - tette hozzá Hegedűs Iván, gazdasági igazgató.A Kecskeméti Gyógyintézeti Központ új kórházi tömbjének építése 2011 februárjában kezdődött. Az ötemeletes épület mintegy 15 ezer négyzetméter alapterületű. Az új épületszárnyat és a régi hotelépületet előcsarnok köti össze. A Póluskórház projekt keretében felépített új épületszárny az EU támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával készült el. A beruházás révén a 34 éve két telephellyel működő megyei kórház egy helyen, a legmodernebb műszerekkel fogadja a betegeket.