Monori Anita kiállítása a Kápolna Galériában

Vissza a címlapra
Monori Anita kiállítása a Kápolna Galériában

Monori Anita keramikusművész "SUBsurface - A felszín alatt" című kiállítása 2021. november 24-én nyílik meg a Kápolna Galériában.

Monori Anita ezt a kiállítást főként az MMA művészeti ösztöndíjának első két évében létrehozott alkotásainak szenteli, de emellett bemutat néhány régebbi munkát is. Az ösztöndíj alatt készült tárgyak a digitális technológiákkal folytatott kísérletezéseinek eredményei.

Anita számára nem idegen terület a modern technológia ötvözése a tradicionális módszerekkel, azonban eddig ezeket csak mint eszközöket alkalmazta.

Az MMA ösztöndíj alatt létrehozott munkáinak lényege, hogy a digitális technológia ne csak létrehozza, hanem befolyásolja is a tárgyakat. Ezen gondolatmenet mentén haladva a tárgyak felületének díszítéseként a kivitelezéshez használt eszköz "nyomait" alkalmazza.

A felhasznált technológia az első évben a CNC marás volt, így ennek nagyoló lépései teszik még izgalmasabbá az egyébként is érdekes formavilágot. A második év alatt a 3D nyomtatás volt a választott technológia, amelynek kitöltő szerkezetei adják a tárgycsoport mintázatát.

A kiállítás megtekinthető: 2021. november 24 - december 3. között, hétköznapokon 13-17 óráig a Kápolna Galériában (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.).

A kiállítást megnyitja Lublóy Zoltán, keramikusművész 2021. november 24.-én 18 órakor, köszöntőt mond Strohner Márton keramikusművész, a Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője.

A kiállításmegnyitón kizárólag maszk használatával lehet majd részt venni.

h1117Monori-Anita-meghivo.jpg