Mit kíván a magyar beteg? Kecskeméten tartották a XVII. Országos Patikanap megnyitóját

Vissza a címlapra
Mit kíván a magyar beteg? Kecskeméten tartották a XVII. Országos Patikanap megnyitóját

A pandémia óta első alkalommal, személyes jelenléttel lehetett megrendezni a Magyar Gyógyszerészi Kamara kezdeményezésére évek óta megvalósuló Országos Patikanapot. Az idén ismét Kecskemét, a városban családi vállalkozásban működő Hunyadi János Gyógyszertár ad otthont a rendezvénynek 2022. június 10-én, pénteken. (Fotók: Vincze József)

Az idei Patikanapon arra keresték a résztvevők a választ, hogy hogyan tudnak a gyógyszertárakban dolgozó szakemberek minél jobban, minél hatékonyabban a betegek rendelkezésére állni. A megnyitóra több helyi, és országos politikai és egészségpolitikai vezetőt, a társszervezetek és a hatóságok több képviselőjét is meghívták. Köztük volt Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Dr. Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója és Pászti András, a Hunyadiváros önkormányzati képviselője

Az ünnepélyes megnyitót követően a szomszédos középiskola tanácstermében a „Mit kíván a magyar beteg?" címmel szakmai programra várták a gyógyszerészeket. Az előadások az adherencia program fejlesztésére, és a járvány utáni gyógyszerellátás tovább fejlődésére fókuszáltak.

A betegeket szűrőbusz, a Hunyadi téren egészségügyi felvilágosító programokkal várták a szervezők a rendezvényre ellátogató gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

Galéria (26 kép)

Összes kép letöltése