Minden, ami kémia – érdeklődők tömege a RefiKém programon

Vissza a címlapra
Minden, ami kémia – érdeklődők tömege a RefiKém programon

Kecskemét - A Kecskeméti Református Gimnázium tanárai kedden este folytatták a fémek bemutatását. Mint várható volt: ezúttal is érdeklődőkkel telt meg zsúfolásig a Refi kémia-előadója, így a vendégek egy része a fizika előadóban, kivetítőn keresztül követhette az eseményeket.

A kémia és biológia tananyaghoz tematikusan kapcsolódó kísérletekben az volt a közös, hogy mindegyik valamely fém vagy fémvegyület egy-egy érdekes tulajdonságát mutatta be.

Így érintették a kísérletek a különböző titkosírásokat, a fényképezést, a vér oxigénszállító képességét, a csapadékot, valamint azok komplexes oldását, és a galvánelemeket, a fémeket a szerves kémiában.

A kísérleteket minden esetben magyarázat követte, mellyel a kémiából és biológiából érettségire készülő diákokat segítették a Refi tanárai. Név szerint: Labancz István, a biológia-kémia munkaközösség vezetője, a RefiKém program „atyja", valamint Lengyel Adrienn, Juhász Katalin, Tóth Imre, Sándor Zoltán, és diáksegítőként Tallér Zalán, továbbá Balaton Vince.