Mercedes-AMG GT – elsőként mutatta be a sportos autózás új csillagát a Hovány Premium Automotive

Vissza a címlapra

Kecskemét - Csütörtök este kiderült a Hovány Premium Automotive autóbemutatóján, hogy az álmok valóra váltak. Megérkezett és Kecskeméten láthatták először az érdeklődők a Mercedes-AMG legfrissebb modelljét, a sportos autózás új csillagát, a Mercedes-AMG GT-t.

A Szent László körúti szalonban tartott autóbemutatóra ügyfélkörének prémium tagjait és hírportálunkat hívta meg a Hovány Premium Automotive Kft. A Mercedes-AMG GT „leleplezése" előtt Balogh József, a cég ügyvezetője történelmi visszatekintést adott az AMG-ről. Amit 1967-ben két vállalkozó szellemű német szerelő egy kis garázsban hozott létre: tuningolt Mercedes motorokat felhasználva. A három betű, az AMG is rájuk utal: Hans Werner Aufrechtra és Erhard Melcherre, valamint egyikük szülővárosára Großaspach-ra.

Az első sikeres jármű 1971-ben hagyta el a műhelyt, majd egymást követték az AMG újabb és újabb, saját fejlesztésű verdái. Melyekkel az Európai Túraautó Bajnokságban eddig összesen 155 versenyt nyertek meg. 1990-től pedig már a Mercedes szalonokban is árulták az 1993-ban védett márkanevűvé vált Mercedes-AMG modelleket.

- Ma este Önöknek olyan különleges szerencsében van részük, hogy a 2015-ös év tavaszára tervezett premier előtt láthatják elsőként a Mercedes-AMG GT-t. Melyhez egy szlogent is adott a Mercedes: versenyzők által megalkotva. Valóban versenyzői tapasztalatok és beállítások köszönnek vissza az AMG GT-nél. Aki vezeti, maga is tapasztalja ezt... - mondta Balogh József.

A Szent László körúti szalonban csütörtök este bemutatott jármű a dinamizmus és az érzéki letisztultság lélegzetelállító kombinációja. Vonalai, belső tere és kezelőfelületei az utak pilótáinak igényei szerint születtek meg a tervezőasztalon.

Csak néhány sarokszám: a Mercedes-AMG GT szíve egy új, 4,0 literes V8-as biturbó motor, amely már az alsó fordulatszám-tartományokban azonnali reakcióval szolgáltat kimagasló erőt és kiváló teljesítményt. A 3,8 másodperces gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra és a 310 km/h-s végsebesség a kiváló dinamikával együtt kétségtelenül kiemelkedően gyors köridőket eredményez a versenypályán.

Az új GT a kimagasló vezetési dinamikát és az első osztályú versenypályás teljesítményt egyesíti kiváló hétköznapi használhatósággal és olyan hatékonysággal, amely új mércét állít fel a kategóriában.

Minden megvan benne, amit egy hamisítatlan Mercedes-AMG sportautótól elvárhatunk: a karakteres formáktól kezdve a vérbeli motorsport technológián át az optimális súlyelosztásig.

A Mercedes-AMG bemutatón jelen volt Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi és kontrolling részleg igazgatója is, aki szemmel láthatóan el volt ragadtatva az új modelltől. Miután kigyönyörködte magát benne, részt vett a Hovány szalonban a Kecskeméten gyártott új Mercedes, a CLA Shooting Brake „leleplezésében": arról az autóról vették le a „takarót", ami elsőként hagyta el a gyártószalagot Kecskeméten, ebből a típusból.