Megyei bajnok lett a Kecskeméti Református Gimnázium lány röplabda csapata

Vissza a címlapra
Megyei bajnok lett a Kecskeméti Református Gimnázium lány röplabda csapata

A Kecskeméti Református Gimnáziumban rendezték meg a VI. korcsoportos lány röplabda diákolimpia megyei döntőjét. A hazaiakon kívül a Katona József Gimnázium és a Bolyai János Gimnázium csapatai vettek részt a tornán. A színvonalas és jó hangulatú megyei döntő végeredménye megegyezett a városi döntőével, ugyanis a hazaiak mindkét mérkőzésüket megnyerték, míg a 2. helyért nagy csatában a Katona Gimnázium csapata győzedelmeskedett. Ezzel eldőlt, hogy a Kecskeméti Református Gimnázium az országos elődöntőbe jutott, míg a Katona Gimnázium az országos selejtezőbe.

Csizmadia Szabolcs, a Kecskeméti Református Gimnázium testnevelő tanára:

- Nagyon büszke vagyok a lányokra, ugyanis hatalmas fegyvertény egy ilyen erős megyében bajnoknak lenni, főleg veretlenül. Mind a Katona, mind a Bolyai csapata ellen maximális figyelemmel és fegyelmezetten játszottunk, így bizakodva várjuk az elődöntőt. Külön öröm, hogy a csapatunkban nincs érettségiző diák, így jövőre is ugyanezzel a csapattal indulhatunk.

Benkő Réka, a Kecskeméti Református Gimnázium csapatkapitánya:

- A csapatunk jól indított mindkét meccsen, higgadtan és odafigyelve játszottunk. A Bolyai elleni meccs 3. szettjében hullámvölgyeink voltak. Nagy lelkesedéssel, ügyesen harcoltak ellenünk. Velük kifejezetten izgalmas meccset játszottunk. A Katona ellen már könnyebb dolgunk volt, mert mi figyelmesebben és összeszedettebben játszottunk.

Fotó: a Kecskeméti Református Gimnázium csapata - Bakó Viktória, Benkő Réka, Forgó Lilien, Hári Zsófia, Juhász Bettina Kata, Lehoczki Kornélia, Lengyel Anna, Murár Bettina, Pintér Vanessza. (A képről hiányzik: Asztalos Nikolett, és Csonka Viktória)

Testnevelő tanárok: Csizmadia Szabolcs, Dunszt Orsolya.