Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei tisztségviselőit

Vissza a címlapra
Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei tisztségviselőit

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun megyei küldöttgyűlése 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Gáspár Ferencet.

i061700003-n.jpgA 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Bács-Kiskun megyei Küldöttgyűlés 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Bács-Kiskun megyei elnökének Gáspár Ferencet választották, az ő munkáját 7 alelnök: Farkas László mezőgazdaságért, Gulyás János élelmiszeriparért, Göbölyös Károly vidékfejlesztésért, Gubán Gyula általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Ódor József ("BÁCSKA" Erdőszövetkezet), Holló Mátyás és Somodi Ferenc helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segíti.

A megyei küldöttek maguk közül Gubán Gyulát, Farkas Lászlót, Balogh Károlyt, Borbély Istvánt, Bőthe Béla Attilát (Dávodi Augusztus 20 Zrt.) Dr. Ivancsi Istvánt, Dusnoki Csaba Sándort, Göbölyös Károlyt, Holló Mátyást, Kalapos Frigyest, Sulyok Ferencet ( KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.), Pecznyik Bélát, Tóth József Attilát, Vancsura József Antalt és Varga Istvánt választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Ritter Imre, Gyenes István, Haskó László és Vancsura Kornél.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Kubatov Márton, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Varga István, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Szántó István (SZÁNTÓ 2000' Kft.), az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Szabó Sándor, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt Ribárszki Zsolt László (Juice Products Zrt.), a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Bányai Áron, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt Sipos István Károly, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Hegedűs Zsolt, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Szabó Jenő vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése