Megújult a Kisfaludy szökőkút

Vissza a címlapra
Megújult a Kisfaludy szökőkút

A Kisfaludy ház előtti szökőkút felújítása már régóta esedékes volt. A felújítási munkálatok bontással kezdődtek 2023. július elején, most pedig már a sikeres próbaüzem is megtörtént.

A munkálatok során a medencetér teljes vízszigetelése és a gépészeti tér teljeskörű felújítása is elkészült. Rozsdamentes befúvó és elszívó elemeket, és nagyobb teljesítményű szűrőrendszer szereltek be, valamint egy modern vízszintszabályozót, amely a víztakarékos működést segíti elő.

A medencék teljesen új burkolatot kaptak, és a fedőkövek pótlása, felújítása is megtörtént.

A rendszer teljes átmosása után a próbaüzemeltetés 2023. szeptember 14-én sikeresen megkezdődött - így október közepéig - a téliesítésig - gyönyörködhetnek a kecskemétiek a megújult szökőkútban.

- Sajnos, azonban elővigyázatosnak kell lennünk, mert rossz tapasztalataink vannak a rongálókkal, randalírozókkal és a gördeszkásokkal kapcsolatban - mondta Mózesné Kiss Ilona, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. marketing és PR vezetője. - Szeretnénk megóvni a szépen felújított szökőkutat, ezért szorosan együttműködünk a Kecskeméti Városrendészet munkatársaival, akik a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák képeit figyelve, és fokozott ellenőrzés biztosításával járulnak hozzá a biztonságos üzemeltetéshez. Kérjük továbbá a lakosság segítségét is; aki rongálót észlel a szökőkút környékén, haladéktalanul értesítse a Kecskeméti Városrendészetet a +36 20/621-55-99 telefonszámon!

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a Kisfaludy szökőkúttal együtt 26 szökőkút, továbbá 30 öntözőberendezés és 35 ivókút és közterületi vízvételi lehetőség üzemeltetését látja el Kecskemét város területén.

Galéria (14 kép)

Összes kép letöltése