Megszerezte idei első hazai győzelmét a KTE-Piroska Szörp

Vissza a címlapra
Megszerezte idei első hazai győzelmét a KTE-Piroska Szörp

Egyenlő erők csatáját hozta a KTE-Piroska Szörp és a BFKA-Veszprém mérkőzése. A Kecskemét ugyan a találkozó jelentős részében hátrányban volt, végül a hajrában hatalmas szívvel fordított, és megnyerte a találkozót.

Meglehetősen nagy tempót diktált az első percektől a két fiatal csapat, és sokáig fej-fej mellett haladtak. A KTE Horváth Andor gyors góljaival a 10. perc környékén tudott ellépni három egységgel (8-5), ám a BFKA-Veszprém öt perc alatt egyenlített. A 20. percig felváltva estek a gólok, a vendégek időkérését követően azonban rendre a Veszprém került lépéselőnybe, és ez leginkább azon múlt, hogy kevesebbet hibázott támadásban. A félidőben egy egység volt a vendégek előnye (13-14).

A második játékrész elején emberhátrányba került a KTE, a Veszprém pedig kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, és villámgyorsan négyre növelte előnyét (13-17). Tóth Norbert, a hazaiak edzője időt kért, de a Kecskemét nemigen tudta csökkenteni a különbséget. A félidő derekán Szakály és Horváth Andor vették hátukra a csapatot, öt perc alatt egy gólra csökkentették a különbséget, majd Szeverényi az egyenlítő találatot is belőtte, tíz perccel a befejezés előtt (23-23). Szikora Gergely a legjobbkor segítette védéseivel a Kecskemétet, az utolsó öt minutumra kétgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok (26-24). Dankovic edző magához rendelte tanítványait, az akadémisták pedig kiegyenlítettek (26-26), a hajrában azonban a Kecskemétet nem lehetett megállítani, hatalmas szívvel megnyerte a találkozót.

A KTE-Piroska Szörp gólszerzői: Szakály 7 (3), Csuzi 1, Papp I. 2, Horváth A. 10, Tóth Sz. 1, Szeverényi 4, Farkas 3, Deák 1.

A BFKA-Veszprém gólszerzői: Mikler 1, Jajic 3, Czabula 6, Szabó T. 5, Almásy 1, Pintér 2, Bőti 2, Majczán 3, Balogh B. 2, Bene 3.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): « Ilyen mérkőzésre számítottam, bár fejben ezúttal nem voltunk kellőképpen a meccsen. Mindenki hozzá tudta tenni a győzelemhez a magáét, de rengeteg hibával játszottunk. Elmondtam a fiúknak, és sokszor el is fogom még mondani, hogy mindenkinek mindig mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ez a kis csapat legyőzze az olyan játékerőt képviselő gárdákat, mint a Veszprém. Ezt csak akkor fogják igazán értékelni, ha mindenki mindent belead! Hozzá kell tennem, hogy a mai meccsen bizonyították a fiúk, hogy a szív és az összetartás kiváló egységet kovácsol, hiszen többször hátrányból kellett felállnunk – ehhez mindenkinek gratulálok! »

Hétméteresek: 3/3 ill. 2/2

Kiállíítások: 12 perc ill. 8 perc

KTE-Piroska Szörp – BFKA-Veszprém 29 – 28 (13-14)

Férfi kézilabda NB I/B, 3. forduló

2022. szeptember 18. vasárnap

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Nagy, Túróczy