Megnyílt a KEFAG Zrt festménykiállítása az Agórában

Vissza a címlapra
Megnyílt a KEFAG Zrt festménykiállítása az Agórában

A KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborában - az elmúlt 13 évben, Bugacon - készült festményekből válogatott tárlat nyílt meg a Hírös Agórában 2017. november 10-én, pénteken 17 órakor.

A kiállítás megnyitón Makra Zsuzsanna, a KEFAG Zrt. PR referense volt a moderátor, aki bevezetőjében a következőket mondta:

- Művészbarátaink lelkesedése, az erdésztársadalom hagyományápolása és önzetlen segítőink kellő kitartása a „táptalaja" annak, hogy az alkotótábor immáron 13 éve megrendezésre kerül.

Koczka Zoltán, a KEFAG Zrt. termelési vezérigazgató helyettese pedig a köszöntőjében így fogalmazott: „Cégünk gazdálkodási tevékenysége mellett a közjóléti szerepvállalásunk szerves részét képezi a Bugaci Erdészetünk területén szervezett Kiskunsági Alkotótábor."

Melynek alapgondolatát már a korábbi vezetés - Sódar Pál akkori vezérigazgató és Székely Márta gazdasági helyettes - is lelkesen támogatták. Márta asszony pedig jelenleg is aktívan közreműködik a táborok előkészítésében.

A művészek kiválasztásában a KEFAG Zrt. alapvető szempontja, hogy azok között a határainkon túli magyarlakta területeken alkotók is legyenek. Így többek között az erdélyi Nagybányáról és a Vajdaságból is érkeznek rendszeresen a táborba.

A kiállítás megnyitón a bemutatott alkotásokat Kovács Ágnes művészettörténész méltatta. A tárlat november 15-ig szabadon megtekinthető a Hírös Agóra nyitva tartási idejében, az aulában.

Mint korábban megírtuk november 15-én, szerdán este 18 órakor aukciót rendeznek az alkotásokból. Az aukción befolyt összeget a KEFAG Zrt. a Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordítja majd.

A KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborában, Bugacon alkotó (és jelen kiállításon résztvevő) művészeinek rövid életrajzát IDE kattintva tekinthetik meg.

ITT pedig az aukcióra kerülő alkotásokat és kikiáltási árukat láthatják!