Megnyerte a „kenguruversenyt” a kecskeméti kórház PIC részlege

Vissza a címlapra
Megnyerte a „kenguruversenyt” a kecskeméti kórház PIC részlege

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának szervezésében immár harmadik alkalommal rendezik meg a FINETA 3.0 azaz a Fiatatal Neonatológusok Találkozóját Kecskeméten a Four Points by Sheraton hotelben 2018. május 31. és június 2. között.

A kongresszuson 2018. június 1-jén, pénteken délben tartott sajtótájékoztatóján került sor a kenguruzás világnapja alkalmából a Melletted a helyem Egyesület által szervezett „kenguruverseny" díjátadása is, melyet 2018-ben is a Bács-Kiskun Megyei Kórház PIC részlege nyert meg. Ebben az évben már 13 PIC szállt versenybe a megtisztelő vándordíjért.

Háttér:

A kengurumódszer, melynek lényege a bőr- bőr kontaktus létrejötte az édesanya vagy az édesapa mellkasán, elengedhetetlen a legapróbb koraszülött babák kiegyensúlyozott fejlődéséhez. A számukra rendkívül fontos nyugodt és biztonságos helyzeten túl, számos pozitív élettani hatása révén, az egyre fejlődő technikai feltételek mellett, a legjobb módszere az őket fenyegető súlyos károsodások megelőzésének, így a tüdőbetegség, a fertőzések kivédésének.

Ez utóbbiban az anyatejnek van jelentős szerepe, melynek mennyisége egyértelműen emelkedik a kenguruzva töltött órák után. A WHO éppen 20 éve kutatja a kenguruzás (tehát a bőr-bőr kontaktus) hatékonyságát, melynek eredményeképp mára a módszert az egyik leghatékonyabbnak tartják a koraszülött fejlesztésében.

Galéria (33 kép)

Összes kép letöltése