Megkezdődött Kecskeméten a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntője

Vissza a címlapra
Megkezdődött Kecskeméten a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntője

Ünnepélyes külsőségek között rendezték meg 2022. augusztus 1-jén, hétfőn este a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjének megnyitóját Kecskeméten.

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét 2022. augusztus 1. és 4. között immár 21. alkalommal rendezik meg Kecskeméten. A nagyszabású sporteseményre idén hat országból érkeztek a fiatalok. Magyarországot hét csapat, Mónosbél, Somogyvár, Debrecen, Tolcsva, Komádi, Tiszakürt és a Kelebia Nevelőszülői Hálózat képviseli, míg külföldről Horvátországból, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek az ifjú sportolók, hogy összemérjék a tudásukat a kecskeméti Atlétikai Centrum 40x20 méteres pályáján, az UEFA szabályainak megfelelően.

i0801DSC-1919.JPG

- Az ötödik külföldi csapat Ukrajnát képviseli, mivel idén a rendkívüli háborús helyzet miatt meghívást kapott a kupára a Kecskemét önkormányzata által befogadott, ukrajnai menekült gyerekekből álló focicsapat is. A győztesnek járó kupa mellett különdíjakat is kiosztunk majd a gólkirálynak, a legjobb játékosnak és kapusnak - mondta Radics Kálmán, a sporteseményt szervező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke.

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája döntőjét hagyományosan nagyszabású, ingyenes szabadtéri ünnepséggel nyitották meg Kecskeméten. Idén új helyszínen, az Olimpia utcai Ápoló Klubban rendezték meg a nyitóünnepséget. Melyen visszatértek a Neoton Família sztárjai, Csepregi Éva és Végvári Ádám, valamint színpadra lépett Miss Bee és a Bestiák, illetve a Megasztár országos tehetségkutatóban feltűnt helyi énekes, Keskeny Márk.

i0801DSC-1972.jpg

A nyitóünnepségen dr. Salacz László országgyűlési képviselő, majd dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Köztük a díszvendégeket: Nyilasi Tibor Ezüstcipő-nyertes, 70-szeres válogatott labdarúgót, Gellei Imre egykori szövetségi kapitányt, Kiss László volt válogatott labdarúgót, utánpótlás edzőt és az MLSZ női szakágának vezetőjét, valamint Vincze Ottó és Laczkó Zsolt többszörös válogatott labdarúgókat. Az est műsorvezetői Görög Zita műsorvezető-színésznő és Lévai Ferenc voltak. 

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Tempus Közalapítvány, Sportért Felelős Államtitkárság, Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság, Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság, Egészségügyi Államtitkárság, Phoenix Mecano, Hovány Csoport, HUFBAU-Akker, Kecskeméti Konzervgyár, Horváth-Ép, Kecskemét Torna Egyesület (KTE), Balassa Sándor, Mega-Sped, Grim és Társa Bt., Termostar, Fornetti, Univer, Márka, Print 2000, Koch Borászat, Kecskeméti Fürdő

Médiatámogatók: keol.hu, hiros.hu, Kecskeméti Televízió (KTV), MTVA

i0801DSC-1927.JPG

A Kupa mérkőzéseinek időpontja és helyszíne:

2022. augusztus 1-4. Atlétikai Centrum (6000, Kecskemét, Csabay G. krt. 1/a.)

Záróünnepség és a díjak kiosztása: augusztus 4. (csütörtök) 15.00

Háttér:

A kecskeméti székhelyű Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 2000-ben azzal a céllal jött létre, hogy a hazai, később pedig már a nemzetközi gyermekotthonok számára is sportolási lehetőséget teremtsen és biztosítson. A kezdeti években először csak Kecskeméten,majd Bács-Kiskun megyében szerveztek és rendeztek eseményeket az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. A 2000-es évek közepétől pedig már európai szinten is mérhető nemzetközi sporteseményeket szerveztek, melyek az évtized végére igazi, nagy európai labdarúgó tornává nőtték ki magukat. A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét 2013-ban az UEFA végrehajtó bizottsága a „Legjobb Grassroots Projekt Aranyfokozatú Díjával" tüntette ki.

Galéria (114 kép)

Összes kép letöltése