Megkezdődött a kétnapos Országos Bibliaismereti Verseny Kecskeméten

Vissza a címlapra

Idén már 21. alkalommal rendezik meg a „Velünk az Isten!" Országos Bibliaismereti Versenyt a Kecskeméti Református Általános Iskolában, április 6-án és 7-én. Az iskola dísztermében pénteken délelőtt kezdődött meg az esemény, amelynek csúcspontját idén is a dramatizált bibliai történetek előadása hozta, pénteken délután.

Huszonegy éve minden áprilisban összegyülekeznek az ország református iskoláiban tanuló kis- és nagydiákok, az őket tanító hitoktatók, és lelkipásztorok a Kecskeméti Református Általános Iskolában, hogy sokoldalú megmérettetésben, egymástól különböző feladatokban mutassák meg, hogy a Bibliát olvasó, jól ismerő és értő testvérek.

Ebben az évben az ország 16 iskolájának 25 csapata, összesen 125 gyerek és az őket kísérő mintegy 30 pedagógus érkezett a hírös városba. A kétnapos versenyen a gyerekek írásban és szóban is számot adnak arról, mennyire ismerik a Bibliát. A rendezvény színfoltja a péntek délután, amikor a kisdiákok színpadi előadásban jelenítik meg az Ó- és Újszövetség történeteit. A versenyzők szabadidejükben ismerkednek Kecskemét nevezetességeivel, meglátogatják a Kecskeméti Fürdőt és válogathatnak a város kínálta programokból is.

A versenyt négy korcsoportban tartják, és iskolánként két különböző korcsoportból egy-egy csapat indulhatott. A csapatok 5 főből állnak. A versenyre csak olyan csapatok jelentkezhettek, amelyeknek tagjai az elmúlt két évben nem vettek részt a versenyen.

A péntek délelőtti megnyitón a hagyományok szerint elsőként a versenyt szervező kecskeméti Református Általános Iskola igazgatónője dr. Szabó Ildikó szokta köszönteni a vendégeket. Betegsége miatt azonban ezúttal nem tudott jelen lenni, így dr. Szabó Ildikó üzenetét Csősz Győzőné olvasta fel. Majd Varga Nándor elnöklelkész tartott áhítatot.

A zsűri elnöke idén is Fodorné Ablonczy Margit, lelkipásztor-családterapeuta, a Református Pedagógiai Intézet katechetikai szakértője lett. A zsűri tagjai: Hegedűs Zoltán, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, Kormányosné Makai Eszter tanár, drámapedagógus, és Jámbor Zsolt ének-zene tanár, karnagy, a Magyar Kodály Társaság Kecskeméti Tagcsoportjának vezetője.

(Cikkünk alatt a délelőtti megnyitón, és a délutáni dramatizált bibliai történetek előadásán készült fotókat találják.)