Megkezdődött a 81. Hírös Hét Fesztivál

Vissza a címlapra
Megkezdődött a 81. Hírös Hét Fesztivál

Kecskemét - Csütörtök este 19 órakor megkezdődött a 81. Hírös Hét Fesztivál, valamint a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Előbbit Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya, az utóbbit pedig Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg.

A megnyitó kiemelt része volt a kamarai mesterlevelek, majd városi díjakat átadása. Évek óta hagyomány, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a fesztivál ideje alatt, ünnepélyes keretek között avatja fel az új mestereket. A megnyitón a kozmetikus mesterek vehették át az oklevelüket. A többi 19 szakmában avatott 140 új mester egy külön alkalommal, a Városháza díszterében kapja majd azt kézhez augusztus 19-én 10 órakor. 

A városi díjakat Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya adta át a megnyitón. A „Kecskemét város Környezetvédelméért Díját" kapta a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány. A „Mészöly Gyula-díjat" Prof. Dr. Cserni Imre emeritus érdemelte ki.  Dr. Ispánovity Illésné babamúzeum alapító és működtető „Az Év Kecskeméti Mestere Díjat" vehette át. A „Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjat" pedig Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója részére nyújtotta át a polgármester asszony.

- Most már 81. alkalommal híre és neve van ennek a rendezvénynek - mondta megnyitó beszédében Szemereyné Pataki Klaudia. - A város határain is túl nyúlik, és most már nem csak a térségben érhető el, és hívja fel a figyelmet, hanem évről évre többen érkeznek az ország különböző pontjairól, és a határon túlról is a Hírös Hétre.

A polgármester asszony külön is köszöntötte a testvérvárosi delegációkat, Törökországból, Erdélyből, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Szervezetének elnökaszonyát és képviselőit.