Megkezdődött a 24 órás matkópusztai bringa-buli

Vissza a címlapra
Megkezdődött a 24 órás matkópusztai bringa-buli

Pénteken (2019. szeptember 13-án) este 18 órakor mintegy 100 kerékpáros kezdte meg Matkópusztán azt az egyedülálló családi, baráti sportrendezvényt, amit a Matkói Szabadidő és Sport Club rendezett. Mint korábban megírtuk, egy napon, azaz 24 órán keresztül kerékpározhatnak a résztvevők a település utcáin kijelölt 2.1 kilométeres körön.

Pontban 18 órakor dördült volna el a startlövés: csak azért „volna" mert immár hagyománya is van a Matkói bringa dzsemborinak. Méghozzá az, hogy Sipos Lászlónak, a térség önkormányzati képviselőjének startpisztolya minden évben csütörtököt mond az első próbálkozásra. Ami azonban csak még inkább fokozza a résztvevők jókedvét. A rövid „fegyverkarbantartást" követően azután másodjára már eldördült a lövés, és megindultak a kerékpárosok.

Akik között nem csak matkópusztaiak, hanem kecskemétiek, és helvéciaiak is vannak. Mivel a rendezvény szombaton 18 óráig tart, ezért bárki, bármikor csatlakozhat.

A szervezők célja az, hogy 24 órán keresztül mozdítsanak meg minél több kerékpározni szerető kicsit és nagyot. Ez nem verseny, hangsúlyozták a szervezők az indulásnál, amelyen ezúttal a matkói plébános is rövid beszédet mondott. Megígérte, hogy jövőre - ha nem is a Terence Hill által alakított Don Matteoként reverendában - de ő is kerékpározni fog.

Az akcióban résztvevők egyénileg, csapatban, családdal, barátokkal tekerhetnek Matkón. Az sem baj, ha csak egy kört, hiszen a lényeg a részvétel...

A rendezvényen aktívan résztvevőknek folyamatos folyadék és kalóriapótlásról gondoskodnak. Forró teával, ásványvízzel, és finom szörpökkel a kicsiknek. Az energiát pedig lilahagymás zsíros kenyérrel, lekváros kenyérrel, péksüteményekkel lehet majd pótolni. A folyamatosan égő tábortűzön süthető szalonna, a parázsban pedig krumpli.

A legfontosabb pedig: a rendezvényen a részvétel ingyenes!

Galéria (182 kép)

Összes kép letöltése