Meghalt Nagy Szabolcs: Elment egy mentő, elment egy barát…

Vissza a címlapra
Meghalt Nagy Szabolcs: Elment egy mentő, elment egy barát…

Meghalt az a kecskeméti-izsáki mentős, aki még 2011-ben egy életveszélyben lévő beteghez sietve súlyos balesetet szenvedett Kecskeméten.

2011. augusztus 20-án egy szirénázó mentőautó és egy menetrendszerinti busz ütközött össze Kecskeméten, a nagykörút és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében. A balesetben 11-en sérültek meg: legsúlyosabban Nagy Szabolcs, a mentőautó vezetője.

"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól."

(John Donne)

Hamar György nekrológja:

Elment egy mentő!

Egy ember, barát, bajtárs, családtag, aki öt évvel ezelőtt életmentéshez sietve, életveszélyes balesetet szenvedett.

A Szabi, igen, a Nagy Szabi, ahogy mindenki ismerte, 2016. október 24-én hétfőn hajnalban már nem tudta legyőzni a halált. Balesetét követően többször dacolt vele, mert erős volt, hitt, akart, és eddig mindig legyőzte...

December 12-én töltötte volna be a 36. életévét.

Azután a tragikus augusztusi baleset, műtétek, életmentő beavatkozások után, a kómából felébredve egy ország, egy város, egy nagy csapat, szervezetek és emberek fogtak össze, hogy egy élhető élet feltételeit megteremthessék, és a gyógyuláshoz hozzásegítsék. Szabolcs akarattal és erős hittel, mely a meggyőződése volt, csodálatos javuláson ment keresztül. Mi sem hittük, de azt mondta karácsonyra önállóan fog járni és járt. Hatalmas akarata és hatalmas szíve volt. Nagyon sok mindenen ment és mentünk keresztül közösen.

Csalódásokkal, örömökkel, bánatokkal, sikerekkel és kudarcokkal. Aztán bekövetkezett egy tragikus roham, amelyet követően állandó felügyeletre szorult. Újra kezdődött a kanosszajárás, elkerült Kecskemétről.

Végül, Máté bátyja gondnoksága alá került és visszaköltöztek Izsákra, a családi városba. Már kevesebbet találkoztunk, a közösségi oldalakon azért mindig tudtunk róla. Jól volt, az állapota is javult, mindig voltak tervei és a mentők nagy családját egész életében magáénak érezte.

Mert Ő az volt: A MENTŐ!

Szinte felfoghatatlan volt a hír, amit kaptunk. Semmi jel nem utalt arra, hogy ez bekövetkezhet és sajnos mégis.

Szabi elment!

Hirtelen minden emlék a felszínre tört. És most gyászolunk, mert fájdalmunkban nem tehetünk mást.

Több volt nekem, mint barát. Életének utolsó öt éve küzdelemmel telt, nagyon kemény küzdelemmel és én remélem, hogy ebben tudtunk neki örömteli pillanatokat szerezni, mert ennél többet nem tehettünk.

Szabi!

A kék villogók kísérjenek utadon a mentők mennyországába!

Isten Veled!

Nyugodj Békében!