Megemlékezés és 48-as csata a Nyíri erdőben

Vissza a címlapra
Megemlékezés és 48-as csata a Nyíri erdőben

Megemlékezést rendezett Nemzeti Ünnepünk tiszteletére a Nyíri erdei Szent Hubertus Parkerdőben a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. március 15-én (szombaton), 14 órakor. Az ünnepségen ezúttal sem maradt el a látványos 1848-49-es csatajelenet.   

A Himnusz elhangzása után előbb Nyitray András, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke, a kuratórium elnöke, majd Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a hagyományos Nyíri erdei ünnepség résztvevőit. Ezt követően Czeglédi Ákos, a Kecskeméti Katona József Színház művésze énekelt és szavalt, amit pedig Dr. Salacz László, az 1. számú Bács-Kiskun megyei választókerület fideszes országgyűlési képviselőjének ünnepi beszéde követett.

A műsorban felléptek még Futsek-Turán Soma (verset mondott), Bimbó Brigitta és Kurucz Nikolett (énekeltek), valamint a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája tanulói. Legvégül Kaló Imre erdész-borász mondta el március 15-i gondolatait.  

Az emlékezést a látványos csata követte. Melyben a Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg, valamint a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület hagyományőrzői vettek részt. A csata után a Tűzön-Vízen Át Egyesület néptáncosai és táncház zárták a programot.

(Tilos a keol.hu bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.)