Megalakult a Magyar Református Tehetségsegítő Tanács Dunamelléki Tehetségközpontja

Vissza a címlapra
Megalakult a Magyar Református Tehetségsegítő Tanács Dunamelléki Tehetségközpontja

Kecskemét - A Református Újkollégium dísztermében megalakult a Magyar Református Tehetségsegítő Tanács Dunamelléki Tehetségközpontja szeptember 18-án, pénteken.

Varga Nándor református lelkész, az igazgatótanács elnöke nyitóáhítata után Szenes Mártonné Durucz Anna, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Majd Horgos Vilmos, országos koordinátor ismertette a református tehetséghálózat kialakításának céljait.

Kormos Dénes, az országos tehetségsegítő program szakmai vezetője és dr. Kövi Zsuzsanna, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa a tehetségfejlesztésről tartott előadást. A Kecskeméti Református Gimnázium tanárai, Labancz István, Juhász Katalin, Tóth Imre, Vargáné Lengyel Adrien, Krettné Bagi Márta és Jámbor Zsolt „Édes teher alatt nő a pálma" címmel mutatták be ízelítőül a kémia, a biológia, az on-line újságírás és a zenei területén végzett tehetséggondozó munkát. Az előadások között a gimnázium színjátszó körének filmje, a kamarakórus bemutatkozása, versmondás és szólisták bemutatói színesítették a programot.

Végül a Dunamelléki Református Egyházkerület köznevelési intézményeiből érkezett képviselők megalakították a Tehetségközpontot. Elnökének Szenes Mártonné Durucz Anna igazgatót, alelnökének Varga Nándor lelkészt, titkárának Labancz István gimnáziumi tanárt választották. Az egyházkerület általános iskoláinak tehetséggondozó munkáját Jámborné Márkus Emőke, a Kecskeméti Református Általános Iskola tanára, az óvodai tagozat munkáját pedig Czencz Anikó, a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda pedagógusa fogja koordinálni.