Megalakult a kosárlabda akadémia tanácsadó testülete

Vissza a címlapra
Megalakult a kosárlabda akadémia tanácsadó testülete

A Hírös Sport Nonprofit Kft. keretein belül, a Mercedes-Benz gyár névadó szponzorálásával működő kosárlabda utánpótlás nevelés különleges helyet foglal el városunk sportéletében, hiszen több mint 600 gyermeket mozgat meg naponta. Nem csak sportolókat nevel, hanem a sport által neveli is a jövő nemzedékét. A fiatalok az edzéseken keresztül tanulnak fegyelmet, együttműködést, kitartást, önuralmat, felelősségvállalást. Ezt a munkát hivatott segíteni a szerdán megalakult társadalmi tanácsadó testület.

Az ünnepélyes alakuló ülésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a városháza dísztermében jelenlevő akadémistákat. A fiatalok figyelmét külön felhívta Kecskemét jelmondatára: „Sem magasság, sem mélység nem rettent!" Arra kérte a kosaras palántákat, hogy ők is ebben a szellemben tegyék feladataikat, készüljenek a felnőtt életre.

A tanácsadó testület megfogalmazott céljairól, életre hívásáról Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatójának beszélt.

- Több mint hatszáz gyerekkel dolgozunk az akadémián belül. Különböző korúak, alkatúak, élethelyzetűek, illetve családi hátterük is eltérő. A sikerek mellett számos probléma is felmerül a velük való foglalkozáskor, ezért úgy gondoltuk, hogy szükségünk lenne egy értékes életpályával rendelkező emberekből álló tanácsadó testület segítségére. Elsősorban abban számítunk a segítségükre, hogy az akadémistákból ne csak sportolók, hanem egészséges, értékes emberek is nevelkedjenek. A mai világban annyi inger, annyi hatás éri a gyerekeket - és persze bennünket is -, és annyi választás elé állít minket az élet, hogy néha nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik a helyes út. Meggyőződésem, hogy a testület tagjai ebben is tudnak majd nekünk segíteni. A tagok kiválasztásánál elsődleges szempont volt, hogy ők is gyermekekkel foglalkoznak, és nap mint nap velük élik meg a különböző élethelyzeteket. Megválasztásuk után azonnal meg is bíztuk őket az első feladattal. A gyerekek körében meghirdettünk egy pályázatot az akadémia jelmondatának megalkotására. A pályázatra benyújtott ötletek elbírálásában már a munkáját társadalmi munkában végző tanácsadó testület működik közre - mondta Ivkovicné Béres Tímea.

A tanácsadó testület tagjai: Dr. Kelemen Edit (Csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus, gyermekpulmonológus, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető-helyettes főorvosa), Csorvásiné Farkas Anna (Kosárlabdázó, több mint 100-szoros magyar válogatott, Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki 6. helyezett játékos), Dr. Gyenes Vilmos (Gyermekgyógyász, kardiológus, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető-helyettes főorvosa), Farkas Gábor (Kecskemét Díszpolgára, az Európa Jövője Egyesület elnöke) és Csík János (Kecskeméti születésű népzenész, az 1988-ban életre hívott Csík Zenekar alapítója, a magyar népzenei élet meghatározó alakja, a Kodály Iskola tanára).

(Szöveg: hiros.hu)