Maszkot adományozott a kórháznak a Lions Club

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Szent László Lions Club ezer szájmaszkot adományozott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának.

A klub tagsága 22 éve elkötelezett a bajba jutott, sérült emberek megsegítésében. Tagjai eddig is kiálltak a katasztrófák következményeinek enyhítése mellett: többek között lakástűzben sérült családokat segítettek meg, valamint a borsodi árvíz, és a cunami áldozatait támogatták.

A klubtagság most úgy döntött, hogy ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitett emberek, az egészségügyi dolgozók számára. Első körben 2020. április 03-án 1.000 szájmaszkot adományoztak a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának, mintegy 650.000 forint értékben.

Továbbá felvették a kapcsolatot több kórházi részleggel is, az igények felmérésére. A COVID osztály, a labor, az SZTK, a körpult, a pszichiátria, az onkológia és a krónikus belgyógyászat dolgozói részére fognak a munkájukat és hétköznapjaikat megkönnyítő eszközöket adományozni, mintegy 1.000.000 forint értékben.