Március 15-én 15 órára a Kossuth szoborhoz várják Kecskemét lakóit

Vissza a címlapra
Március 15-én 15 órára a Kossuth szoborhoz várják Kecskemét lakóit

Kecskemét városa is csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, amelyben a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az 1848. március 15-i események és a '48-as hősök tiszteletére „A Mi Petőfi/Kossuth utcánk - Élőlánc az 1848-49 szabadságharc hőseinek emlékére" elnevezéssel közös ünneplésre hívja Magyarországot.

Ennek keretében 2015. március 15-én 15.00 órakor Kecskeméti központjába, a Kossuth térre várják a város lakosságát, hogy közösen szavaljuk el Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét.

- Bízunk benne, hogy az országos kezdeményezés Kecskeméten is sikeres lesz, és a résztvevők részesei lehetnek a nemzeti összetartozás felemelő élményének - mondta a kezdeményezéssel kapcsolatban Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya.

A közös országos versmondás program egyébként Szente Vajk színész, rendező és kollégája, Németh Kristóf színész ötlete. Eddig országszerte több mint 400 önkormányzat jelezte, hogy vasárnap délután 3 órakor a település lakói valamely közterületen elszavalják a Nemzeti dalt.