Május 15-én véget ér a fűtési időszak

Vissza a címlapra
Május 15-én véget ér a fűtési időszak

A fokozatos felmelegedésre, valamint a fűtési időszak törvényileg meghatározott befejeződésére tekintettel a TERMOSTAR Kft. 2019. május 15-én leállítja a távfűtést Kecskeméten.

A távhőszolgáltatásról szóló törvény vonatkozó rendelete alapján a fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart. Természetesen akkor sem kell aggódni, ha ezt követően váratlanul hűvösre fordul az időjárás. Ha egy lakóközösség úgy dönt, hogy továbbra is igényt tart a szolgáltatásra, nincs más teendőjük, mint közös képviselőjük útján írásban jelezni ezt a társaság felé. A TERMOSTAR Kft. - a műszaki lehetőségeket figyelembe véve - ebben az esetben ugyanis visszakapcsolja a fűtést az adott társasházban.

A kecskeméti hőszolgáltató felhívja a figyelmet, hogy azokban a lakásokban, ahol megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a fűtési időszakot követően a termosztatikus radiátorszelepeket teljesen nyitott állapotba kell helyezni, és nyáron is így tartani. Ez ugyanis megakadályozza az úgynevezett szelepleragadást, illetve a fűtés indításakor előforduló levegősödéseket. Így elkerülhetőek a váratlan meglepetések ősszel, az új fűtési szezon kezdetén.

A fogyasztók távfűtéssel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit a diszpecser@termostar.hu e-mail címre várják a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. munkatársai.