Lions szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes látás vizsgálatot végeztek a gyerekek körében 2021. október 13-án. Ezúttal is a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével.

Valamennyi első osztályos gyereket és egy 8. osztály tanulóit szűrték meg. Csakúgy, mint tavaly tavasszal, a kiszűrt gyermekek új szemüvegének árát finanszírozza a klub.

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Családok Átmeneti Otthonának lakóit is felkereste, akik számára az egészségügyi szűrések keretében, a látásvizsgálaton túl fogászati szűrést, vércukor- és vérnyomásmérést is végeztek.

Az ajándék szemüvegek átadására már hagyományosan a Fehér Bot Hónapjában rendezett Lions Gálaest előtti délutánon kerül majd sor, ami idén október 29-én, a Hírös Agórában lesz.

Az est keretében vidám színházi élményben is részesülhetnek mindazok a szervezetek, akiket a klub hosszú évek óta támogat. A Csonka Színkör „Na de megint..." című bohózatát láthatják majd a vendégek.

Az előadás nyilvános, bárki megnézheti, ráadásul a Hírös Agóra pénztárában megváltott 2.000 forintos támogatói jegyével a klub újabb ingyenes látásvizsgálatait is segíti.