Lezsák Sándor nyitotta meg a Wojtyla Ház főtéri ebédosztását

Vissza a címlapra

December 24-én hagyományosan megkezdődött a Wojtyla Barátság Központ kilenc napon át tartó nagyszabású jótékonysági ételosztása a főtéri Barátok temploma mellett felállított rendezvénysátorban. A népkonyha munkatársai, önkéntesei január 1-jéig 12 és 13 óra között várják a rászorultakat. (Fotók: Mátyus István)

Szenteste napján - az elmúlt évekhez hasonlóan - Lezsák Sándor látogatott el a helyszínre. Az Országgyűlés alelnökéhez Lévai Jánosné tanácsnok, kecskeméti önkormányzati képviselő is csatlakozott. Lezsák Sándor ünnepi beszédét követően Feczák László görögkatolikus lelkész mondta el biblikus gondolatait.

Az elesettek ebédjét - rántott szeletet, sült csirkecombot, rizibizit, sült burgonyát - a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem üzemeltetője, Kiss Vivien ajánlotta fel.

A jótékonysági alkalmon a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének munkatársai, önkéntesei almát, szaloncukrot és gyümölcslevet osztottak, valamint ruhaneműt, cipőt, gyermekjátékokat kínáltak a szegényeknek. Lezsák Sándor pedig kakaós puszedlivel várta a nélkülözőket.

A kiosztásban a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei is részt vettek. Az esemény „műsorvezetője" Farkas Pál, a népkonyha programszervezője volt.