Lezárult a Szolnoki út és a déli iparterület négy útjának fejlesztési projektje

Vissza a címlapra
Lezárult a Szolnoki út és a déli iparterület négy útjának fejlesztési projektje

Két jelentős úthálózat-fejlesztési projekt közös záróeseményét tartották 2019. december 20-án, pénteken a Hírös Agórában. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult Szolnoki úti és déli iparterületen végrehajtott beruházásokat összesen több mint kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás formájában az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatta - írta meg a hiros.hu (Fotók: keol.hu)

- Nagyon komoly úthálózat-fejlesztési projekteken vagyunk túl - mondta a projektzárón Falu György, Kecskemét alpolgármestere. - A városnak ezekre a nagyberuházásokra van szüksége. Olyan milliárdos fejlesztéseket kell végrehajtanunk, amelyek a város életére nagy hatást gyakorolnak, nemcsak az élhetőség, hanem a környezetvédelem szempontjából is.

Az alpolgármester kiemelte, nem csak e két projektet, hanem a folyamatban lévő és tervezés alatt álló hasonló fejlesztéseket tekinti a legfontosabbnak a város életében.

Öveges László főépítész a projektzárón elmondta, az alpolgármester által felvázolt elvek gyakorlati oldalról is igazolhatók.

- Nagyon fontosak a kis beruházások, hogy az utcaközösség megélhesse, hogy városban lakik, van járdája, közvilágítása. Kecskemét azonban olyan helyzetbe került tíz évvel ezelőtt, hogy más léptékű problémák jelentkeztek. Nagy léptékű, milliárdos, koncepcionális úthálózat-fejlesztésekre van szükség, amelyek a város szerkezetét teszik rendbe, vagy éppen fejlesztik, kapacitásbővítést eredményeznek.

Öveges László térképen mutatta meg az elmúlt évek 30-40 milliárdos fejlesztéseit. Ezekből a projektekből kettőnek a zárását tartották meg péntek délelőtt a Hírös Agórában.

Galéria (12 kép)

Összes kép letöltése