Letették az ABRAZIV Kft. új iroda, szerelő- és késztermék tároló csarnokának az alapkövét

Vissza a címlapra
Letették az ABRAZIV Kft. új iroda, szerelő- és késztermék tároló csarnokának az alapkövét

Szinte napra pontosan hat éve, 2017. január 23-án tették le az ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. új kecskeméti telephelyén az első alapkövet. Az épületegyüttest még abban az évben átadták, ma pedig egy újabb bővítés tervével tettek le egy újabb alapkövet a Paul Lechler utcában.

A megalapítása óta 100 százalékban magyar tulajdonú, kecskeméti székhelyű ABRAZIV Kft. 2017-ben a folyamatos bővülésnek és növekedésnek köszönhetően cégközpontját a Paul Lechler utcai telephelyre költöztette. A vállalkozás jövőre ünnepli fennállásának 40 éves évfordulóját. Ennek adhat majd egyfajta ünnepélyes keretet az, hogy az IFKA Magyar Multi Programjának köszönhetően a telephelyük hamarosan új üzemcsarnokkal bővül. Melynek alapkövét tették le 2023. január 30-án, hétfőn délután.

Az eseményen részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, a városvezetés nevében pedig Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és Lévai Jánosné tanácsnok, a térség önkormányzati képviselője.

Az új iroda, szerelő- és késztermék tároló csarnok egymilliárd forintba kerül, melyhez a magyar állam 300 millióval járul hozzá. A tervek szerint az épületet még augusztusban átadják, valamint bővítik a napelem parkot is.

Szemereyné Pataki Klaudia visszaemlékezett a hat évvel ezelőtti alapkőletételre és hozzátette: az eredményei alapján Kecskemét büszke lehet a tisztán magyar tulajdonú, és látványos fejlődést felmutató ABRAZIV Kft-re. Amely a jelenlegi nehezített gazdasági körülmények között is fejlesztésen, termelésbővítésen gondolkodik.

A cég fő tevékenysége a gépgyártás, ami két fő területen erősödött meg. Az egyik üzletág a takarmányiparra és az ömlesztett anyagkezelő technológiára épülő gépek gyártása. Az egyedi berendezések telepítésétől a komplett gyártó-, keverőüzemek tervezéséig és kivitelezéséig. A másik fő terület pedig az ipari mechanikus fémfelület-tisztítás, különböző szemcseszóró berendezések fejlesztése és gyártása, jellemzően egyedi megrendelésre.

Galéria (36 kép)

Összes kép letöltése